Webber nem hibáztatja Kovaleinent a bukásért - F1VILÁG.HU

Webber nem hibáztatja Kovaleinent a bukásért

HIRDETÉS

Mark Webber elmondta, hogy esze ágában sincs Heikki Kovalainent hibáztatni az Európa Nagydíjon elszenvedett horrorisztikus balesetéért, amit a csodával határos módon, szinte karcolások nélkül megúszott.


Mark Webber elmondta, hogy esze ágában sincs Heikki Kovalainent hibáztatni az Európa Nagydíjon elszenvedett horrorisztikus balesetéért, amit a csodával határos módon, szinte karcolások nélkül megúszott.

A Red Bull ausztrál versenyzője első, korai kiállása után került Kovalainen mögé, akinek szélárnyékában érkezett meg a tizenkettes kanyar bejáratához, azonban a fékzónában belehajtott a Lotus hátuljába, ami megdobta, és megemelkedett versenyautója.

Webber szó szerint bemutatott egy piruettet autójával, még a felső reklámtáblát is eltalálta, majd fejjel lefelé érkezett vissza a burkolatra, még mielőtt visszafordult volna autója, és a gumifalba csapódott.

Bár Webber dühösnek tűnt az eset után, örül annak, hogy sértetlenül megúszta a bukást, és nem gondolja, hogy helyes lenne bárkit is hibáztatni a történtekért.

„Nos, mindenhez két ember kell, nemde? Ketten voltunk benne ebben az incidensben” – mondta Webber a BBC Sport nak nem sokkal azután, hogy egy gyors látogatást tett a pályán található orvosi szobában, ahol megerősítették, hogy nem szenvedett sérüléseket.

„Megpróbáltam a lehető legjobban szélárnyékba kerülni, hogy minél előbb megelőzhessem, de nagyon keményen védte a pozícióját, és húzott a belső ív felé.”

„Azonban az volt számomra a legmeglepőbb, hogy milyen korán kezdett el fékezni, és úgy gondolom, emiatt történt minden. Arra számítottam, hogy jóval később lép majd a fékekre, de úgy tűnik, tévedtem.”

„Az tévesztett meg, hogy az előző körökben körülbelül 80 méterrel később léptem csak rá a fékre, így be kell látni, hogy ez egy egymás kategória” – magyarázta az ausztrál.

Kovalainen szerint azonban nem az újoncok és a nagycsapatok közötti sebességkülönbség az oka annak, hogy összeütköztek.

Hirdetés

„Nem hiszem, hogy ezzel bármi gond lenne, elég jók vagyunk ahhoz, hogy kezelni tudjuk az ilyen helyzeteket” – mondta a Lotus finn pilótája. „Meg kell néznünk a telemetriai adatokat, mindent, hogy tanulhatunk-e ebből bármit is. Hatalmas baleset volt, és Mark szerencsére sértetlenül szállt ki az autójából.”

„Azonban látva az idei évben fennálló különbséget köztünk és az élcsapatok között, soha nem éreztem, hogy ez olyan hatalmas lenne, és ne lehetne kezelni a helyzetet.”

Kovalainen azonban hozzátette, hogy „szerintem Mark meglepődött, hogy milyen korán kellett elkezdenem fékezni az adott kanyar előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!