Webber: Nem lesz több esélyem a vb-címre

Mark Webber, a Red Bull Racing versenyzője fogadkozik, 2012-ben sokkal erősebb teljesítményt nyújt majd, noha elismeri, már elszalasztotta a legjobb lehetőséget arra, hogy világbajnok legyen a Forma-1-ben.


Mark Webber, a Red Bull Racing versenyzője fogadkozik, 2012-ben sokkal erősebb teljesítményt nyújt majd, noha elismeri, már elszalasztotta a legjobb lehetőséget arra, hogy világbajnok legyen a Forma-1-ben.

Az ausztrál versenyző tavalyhoz hasonlóan idén sem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Sebastian Vettellel: a címvédő a hétvégi Japán Nagydíjon már egy pont megszerzésével bebiztosíthatja második világbajnoki címét.

Webber nemrégiben elárulta, meggyőződése, hogy jövőre erősebb teljesítményt nyújt majd, noha feltehetőleg 2010-ben volt az utolsó esélye arra, hogy felüljön a királykategória trónjára.

„Számíthatnak arra, hogy erősebb leszek jövőre, és remélem, hogy sima rajtunk lesz majd, mint 2010-ben” – fogalmazott az ausztrál.

„Ami az idei szezont illeti: szeretném olyan erős teljesítménnyel zárni az évet, amennyire csak lehet, jó lenne szép eredményeket elérni a hátralévő versenyeken.”

Arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e, tavaly volt az utolsó esélye arra, hogy megnyerje a világbajnokságot, Webber a következőképp felelt: „Igen, természetesen. Úgy gondolom, hogy tavaly volt az utolsó esélyem arra, hogy világbajnok legyek. De nagyon-nagyon keményen dolgozom, és elértem rengeteg dolgot, melyeket mások nem, erre pedig igazán büszke vagyok.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, természetesen tisztában van azzal, hogy Vettel az egyik, ha nem a legjobb versenyző a mezőnyben manapság.

„Ahhoz, hogy megnyerj egy világbajnokságot, 100 százalékos támogatásra van szükséged a csapattól. Véleményem szerint a csapatnak nincs könnyű dolga ebben a tekintetben, hiszen ezt két versenyző is igényelné. Elnézve azt, ahogy indult az idei év, szerintem világos, hogy ennek a támogatásnak hova kell irányulnia, és én ezt maximálisan tiszteletben tartom.”

„A csapat nagyszerű lehetőséget adott számomra ahhoz, hogy jól szerepeljek. Egy megbízható és erős autót kértem minden hétvégére, és ha ezt megkapom, a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani. A csapat is nagyon jól tudja, hogy mindig mindent beleadok.”

Webber továbbá világossá tette, ha végleg befejezi a versenyzést, nem fog más szerepkörben dolgozni a Forma-1-ben – véleménye szerint ugyanis a politika irányítja a sportot.

„Ha az ember befejezi a versenyzést a Forma-1-ben, új fejezet kezdődik számára. Nem sokat gondolkoztam azon, mit fogok csinálni az F1 után, de nyilvánvaló, hogy nem leszek itt. Most még élvezem a versenyzést, ha viszont elérkezik az a nap, amikor már nem vezetek, akkor továbbállok.”

„Miért kellene itt maradnom? A politika miatt nem nagyon tetszik ez az egész.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!