Webber: Nevetséges, ami Szingapúrban történt - F1VILÁG.HU

Webber: Nevetséges, ami Szingapúrban történt

HIRDETÉS

Nevetségesnek tartja a Koreai Nagydíjra kapott tíz rajthelyes büntetését a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.


Nevetségesnek tartja a Koreai Nagydíjra kapott tíz rajthelyes büntetését a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.

Az ausztrál pilóta idei harmadik megrovását kapta Szingapúrban, miután a verseny leintését követően Fernando Alonso Ferrariján ücsörögve érkezett vissza a bokszutcába.

A stewardok szerint Alonso és Webber veszélyhelyzetet idézett elő a pályán, ezért mindketten megrovást kaptak – miután azonban a Red Bull versenyzőjét már nem először sújtották hasonlóval, Koreában eredeti rajtpozíciójához képest tíz hellyel hátrébbról kell rajtolnia.

Webber a futam után az egyik legnépszerűbb közösségi portálon, a Twitteren fejezte ki nemtetszését a történtek kapcsán.

„Minimum komikusnak nevezhető az, hogy Fernando és én megrovást kaptunk a verseny után azért a bizonyos akcióért” – fakadt ki az ausztrál.

„Nagyszerű pillanat volt, a rajongók pedig imádták. És ha már itt tartunk: a jelentésekkel ellentétben egyáltalán nem volt semmiféle interakció a pályabírókkal, miután eloltottuk a tüzet.”

Webber eztán egy fotómontázst tett közzé, melyen a Forma-1-es történelem hasonló eseteit tette közszemlére. Érdekesség, hogy még a szingapúri stewardok közt helyet foglaló Derek Warwick is elkövetett hasonló „bűntettet” annak idején.

„Úgy tűnik, még az egyik szingapúri versenybíró is csinált ilyet” – kommentálta mindezt Webber.

Warwick egyébként a Szingapúri Nagydíj után kifejtette, azért kaptak megrovást a versenyzők, mert egész egyszerűen veszélyes volt az, amit csináltak.

Hirdetés

„Remélem, hogy nem úgy tekintenek ránk, mint akik megölik ezt a játékot. Szeretném, ha a Forma-1 látványos lenne, de könnyen megsérülhetett volna egy versenyző” – mondta az ex-pilóta.

„Ha biztonságos körülmények között történt volna mindez, akkor másképp álltunk volna hozzá, de ez potenciálisan nagyon veszélyes volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!