Webber: Nevetséges, ami Szingapúrban történt

Nevetségesnek tartja a Koreai Nagydíjra kapott tíz rajthelyes büntetését a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.


Nevetségesnek tartja a Koreai Nagydíjra kapott tíz rajthelyes büntetését a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.

Az ausztrál pilóta idei harmadik megrovását kapta Szingapúrban, miután a verseny leintését követően Fernando Alonso Ferrariján ücsörögve érkezett vissza a bokszutcába.

A stewardok szerint Alonso és Webber veszélyhelyzetet idézett elő a pályán, ezért mindketten megrovást kaptak – miután azonban a Red Bull versenyzőjét már nem először sújtották hasonlóval, Koreában eredeti rajtpozíciójához képest tíz hellyel hátrébbról kell rajtolnia.

Webber a futam után az egyik legnépszerűbb közösségi portálon, a Twitteren fejezte ki nemtetszését a történtek kapcsán.

„Minimum komikusnak nevezhető az, hogy Fernando és én megrovást kaptunk a verseny után azért a bizonyos akcióért” – fakadt ki az ausztrál.

„Nagyszerű pillanat volt, a rajongók pedig imádták. És ha már itt tartunk: a jelentésekkel ellentétben egyáltalán nem volt semmiféle interakció a pályabírókkal, miután eloltottuk a tüzet.”

Webber eztán egy fotómontázst tett közzé, melyen a Forma-1-es történelem hasonló eseteit tette közszemlére. Érdekesség, hogy még a szingapúri stewardok közt helyet foglaló Derek Warwick is elkövetett hasonló „bűntettet” annak idején.

„Úgy tűnik, még az egyik szingapúri versenybíró is csinált ilyet” – kommentálta mindezt Webber.

Warwick egyébként a Szingapúri Nagydíj után kifejtette, azért kaptak megrovást a versenyzők, mert egész egyszerűen veszélyes volt az, amit csináltak.

„Remélem, hogy nem úgy tekintenek ránk, mint akik megölik ezt a játékot. Szeretném, ha a Forma-1 látványos lenne, de könnyen megsérülhetett volna egy versenyző” – mondta az ex-pilóta.

„Ha biztonságos körülmények között történt volna mindez, akkor másképp álltunk volna hozzá, de ez potenciálisan nagyon veszélyes volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

window.onload = function() { googletag.cmd.push(function() { var avtracker = googletag.defineSlot('/28240038/0415_f1vilag_pr_lead', [1, 1],'div-gpt-ad-1570612870170-0').addService(googletag.pubads()); googletag.display('div-gpt-ad-1570612870170-0'); googletag.pubads().refresh([avtracker]); }); }

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!