Webber: Nyomni fogom a győzelemért - F1VILÁG.HU

Webber: Nyomni fogom a győzelemért

HIRDETÉS

A győzelemért fog harcolni a holnapi Abu Dhabi Nagydíjon Mark Webber, a Red Bull Forma-1-es csapatának veterán pilótája.


A győzelemért fog harcolni a holnapi Abu Dhabi Nagydíjon Mark Webber, a Red Bull Forma-1-es csapatának veterán pilótája.

Az ausztrál a második rajtkockát szerezte meg Lewis Hamilton mögött a szombati időmérőn, míg csapattársa, Sebastian Vettel a harmadik helyről rajtolhat majd.

Webbernek már nem sok esélye van a világbajnoki címre, hiszen hátránya 73 pont csapattársa mögött a tabellán.

„Padlóig fogom nyomni” – mondta az ausztrál, amikor az időmérőt követően arról kérdezték, a csapat alkalmazni fogja-e a csapatsorrendet a holnapi versenyen.

Webbert egyébként a pénteki edzésnapon KERS-problémák hátráltatták, miközben Vettel a harmadik szabadedzésen a fékekkel küszködött. A német ráadásul egy eddig azonosítatlan motorhiba miatt kénytelen volt leparkolni autóját a pálya szélén az időmérő végén.

„Felismertük, hogy dolgoznunk kell a megbízhatóságunkon. Volt néhány problémánk. Már ráállt ezekre a csapat, de Seb és én nem sokat tudunk tenni ez ügyben. Ez nem a mi dolgunk, hanem az övüké.”

Webber hátránya a mai időmérőn 0,348 másodperc volt a pole-t megszerző Hamilton mögött, a Red Bull versenyzője azonban úgy érzi, jó esélyeik lehetnek a holnapi versenyen.

„Lewis startjai az elmúlt időszakban nem voltak túl fenomenálisak, szóval meglátjuk, hogy holnap jól el tudunk-e jönni. Meglátjuk, ők hogy kapják el a rajtot, de már nagyon várom. Elismerés Lewisnak és a McLarennek, gyors autójuk van. De hat-nyolc hete lendületben voltak, és mi megtörtük őket.”

„Egy kis gondban vagyunk most a megbízhatósági problémák miatt, ezeket rendeznünk kell, de ez a csapat kivételes, és tudjuk, hogy fejlődnünk kell. A McLaren erősnek tűnik, de mi is jók vagyunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!