Webber: Remek csatát vívtunk Hamiltonnal - F1VILÁG.HU

Webber: Remek csatát vívtunk Hamiltonnal

HIRDETÉS

A hetedik pozícióban zárta a vasárnapi Bahreini Nagydíjat a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber.


A hetedik pozícióban zárta a vasárnapi Bahreini Nagydíjat a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber.

A rutinos pilóta számára nehezen alakult a manamai hétvége, hiszen eleve három rajthelyes büntetéssel vágott neki a küzdelmeknek, miután Sanghajban összeütközött a toro rossós Jean-Eric Vergne-nyel.

Webber végül egy kemény verseny után a hetedik helyen ért célba, és szerencsésnek mondhatja magát, a versenybírók ugyanis csak megrovással sújtották amiatt, hogy nekiütközött Nico Rosberg versenyautójának.

„A kezdés nem volt olyan rossz, de veszítettünk némi időt a második etapban azzal, hogy megpróbáltunk megelőzni másokat” – mondta az ausztrál. „Az első néhány körben agresszívek voltunk, ami azt jelentetett, hogy sikerült átugrani néhány autót, de a gumiknak ez nem nagyon tetszett.”

„Ez pedig azt jelentette, hogy tempó tekintetében a második etap katasztrofális volt. A verseny közepén azt gondoltam, dobogóra állhatok, de aztán minden a gumikezelésről szólt, és nagyon finom határvonal húzódik a versenyzés a gumispórolás között.”

Webber a verseny utolsó körében két pozíciót is veszített, ám elmondása szerint nagyon élvezte a csatát riválisaival.

„A végén mások kicsit korábban álltak ki a bokszba, mint én, de ez sem volt elég számomra. Ha az ember keményen harcol másokkal, akkor kifogy a gumikból. A verseny végén remek csatát vívtam Lewisszal [Hamilton]: egyikünknek sem maradt már sok gumija, de megpróbáltunk úgy versenyezni, ahogy csak tudtunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!