Webber: Ricciardo Verstappen legyőzésével foglalkozzon, még ne a jövőjével!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A korábbi Forma-1-es versenyző, Mark Webber azt tanácsolja honfitársának, Daniel Ricciardónak, ne amiatt aggódjon, hogy hol fog versenyezni 2019-ben, hanem fókuszáljon inkább arra, hogy legyőzze ifjú csapattársát, Max Verstappent.

Ricciardo nemrég egy interjúban elárulta, soha nem volt még olyan csapattársa a Forma-1-ben, aki annyira meg tudja őt szorongatni, mint a fiatal holland. A rutinos versenyző biztos benne, 2018-ban is szoros küzdelem vár majd rájuk.

Ricciardo szerződése azonban az előttünk álló évad végén lejár, jövőjéről pedig egyelőre még nem döntött. Az ausztrál szeretné alaposan felmérni a terepet, hiszen 2019-re a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés.

A Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber viszont azt tanácsolja Ricciardónak, egyelőre ne ezen rágódjon – foglalkozzon inkább az előttünk álló szezonnal.

„Szerintem a legjobb, amit tehet, hogy legyőzni Maxet” – mondta Webber.

„De ezt ő jól tudja, és mindent bele is fog adni, hogy így legyen. Meg akarja majd próbálni, 5-6 hónapja van rá, és aztán majd megnézheti a lehetőségeket. Nem hiszem, hogy a Mercedes sietni akar a döntéssel. Alaposan szemmel tartják majd Valtterit [Bottas], megnézik, hogyan teljesít – talán Kanadáig.”

„Kétségtelen, hogy megvan a közös kapocs – mindkét fél szerződése lejár, Daniel pedig egy topversenyző, szóval van esély a váltásra. De ha legyőzi Maxet, a Red Bull pedig újra szárnyal, miért akarna távozni?”

„Alapvetően kétlem, hogy Danielt nagyon érdekli, milyen színű az autója. Egyszerűen győzni akar. Ez a célja, de következetesen nyerni nagyon nehéz. Viszont ő képes rá, csak olyan helyzetbe kell kerülnie, ahol megkapja erre a lehetőséget.”

Fotó: Red Bull Racing

Bár Webber korábban nehéz helyzetbe került a Red Bullnál Sebastian Vettel csapattársaként, úgy véli, Ricciardót nem fenyegeti ez a veszély.

Mégpedig azért, mert az ausztrál a Red Bull juniorprogramjából került ki, így élvezi Helmut Marko bizalmát – Verstappen remek formája ellenére.

„A Red Bull azt a srácot fogja támogatni, amelyik vezeti a bajnokságot, és aki csinálja az üzletet. Ha ez Daniel, akkor jó esély van rá, hogy őt fogják segíteni. Mert a Red Bull „terméke”. Nem hiszem, hogy Helmut csalódott lesz Daniel világbajnoki címével, de persze Maxet is imádja. Mindketten favoritok.”

„És hogy miképp jön a képbe Carlos [Sainz]? Nos, őt is imádja! Szóval erre Helmutnak kell válaszolnia.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek