Webber sérülten állt rajthoz az utolsó versenyeken - F1VILÁG.HU

Webber sérülten állt rajthoz az utolsó versenyeken

HIRDETÉS

A múlt héten megjelent életrajzi könyvében Mark Webber bevallotta, hogy repedt vállal teljesítette a szezon utolsó négy versenyét, miután a Japán Nagydíjat megelőző héten biciklibalesetet szenvedett.


A múlt héten megjelent életrajzi könyvében Mark Webber bevallotta, hogy repedt vállal teljesítette a szezon utolsó négy versenyét, miután a Japán Nagydíjat megelőző héten biciklibalesetet szenvedett.

A Red Bull Racing ausztrál pilótája abban az időben vezette a bajnokságot, és még csapatának sem árulta el, hogy mi is történt valójában, egyedül saját terapeutája és az FIA orvosa tudott sérüléséről, ami megnehezítette a dolgát a hajrában.

„A Japán Nagydíj előtti hét vasárnap reggelén először pattantam nyeregbe 2008 végi tasmániai balesetem óta” – írta Webber új könyvében, melyből néhány részletet nyilvánosságra hozott a BBC.

„Egy jó barátommal tekertem, aki hirtelen elesett előttem, így már nem volt időm reagálni erre, és egyenesen áthajtottam rajta. A jobb vállam megsérült, elrepedt az egyik csont.”

„Suzuka egy brutális pálya, így nagy megkönnyebbülés volt, mikor a rossz idő miatt (és a vasárnapra halasztott időmérő miatt) pihenhettem szombaton. A verseny előtti injekciók segítettek, így rajthoz tudtam állni, és gond nélkül teljesíthettem a hétvégét.”

Webber azonban nem ezzel akarta magyarázni elvesztett bajnoki címét, ám kétségtelen, hogy nem volt könnyű dolga az utolsó négy megmérettetésen.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a The Daily Telegraph-nak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy valóban nem tudtak Webber sérüléséről, és nemtetszésének adott hangot emiatt.

„A könyvről sem tudtam, nem hogy a vállról” – mondta a csapatfőnök. „Természetesen csalódott vagyok, hogy Mark semmit nem mondott. Ez egy olyan sérülés volt, ami nem befolyásolta a teljesítményét, azonban jó lett volna tudni róla.”

Horner azt is elmondta, hogy Webber jobban tenné, ha a jövőben nem ülne többet kerékpárra, legalábbis addig, míg versenyez.

Hirdetés

„Versenyzőink kötelessége, hogy fitten tartsák magukat” – mondta. „Úgy tűnik, hogy a kerékpár nincs jóban Markkal, így talán jobb lenne, ha a jövőben távol maradna tőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!