Verstappen vs. Ocon

Webber szerint a Red Bull elveti a régi kipufogót

Mark Webber úgy gondolja, hogy a Red Bull Racing a jövőben csakis legújabb specifikációjú kipufogó elrendezésének fejlesztésére fog koncentrálni, jóllehet csapattársa, Sebastian Vettel visszatért az előszezonban használt elrendezéshez Kínában.


Mark Webber úgy gondolja, hogy a Red Bull Racing a jövőben csakis legújabb specifikációjú kipufogó elrendezésének fejlesztésére fog koncentrálni, jóllehet csapattársa, Sebastian Vettel visszatért az előszezonban használt elrendezéshez Kínában.

Az energiaital-gyárosok úgy döntöttek, hogy versenyzőit különböző kipufogó konfigurációval küldik pályára a pénteki szabadedzéseken, majd Vettel úgy döntött, hogy bár a régi rendszer valamelyest kisebb leszorítóerőt generál, azzal teljesíti a hétvégét, ugyanis annak jobb az egyensúlya.

Webber azonban úgy gondolja, hogy csapata teljesen elveti a régi rendszert, hiszen nem lenne sok értelme megosztani a figyelmüket két elrendezés fejlesztésére, ráadásul az eredmények is azt mutatják, hogy az új kipufogó jobb, mint a régi.

„Lehetséges, de nem hiszem, hogy ez történne” – mondta az ausztrál pilóta, mikor arról kérdezték, hogy véleménye szerint folytatják-e mindkét kipufogó fejlesztését.

„Most már van fogalmunk arról, hogy merre kell mennünk. Seb még egy esélyt akart adni a régi elrendezésnek, hiszen egy kiváló téli tesztszezont teljesített vele és egy döntés volt a csapat részétől, hogy gyűjtsünk még több adatot mindkét megoldásról, hogy jobban megértsük a dolgokat.”

„Vettel mérnökei úgy döntöttek, hogy megtartják a rendszert a teljes hétvégére, és majd azt követően fognak vizsgálódni és következtetéseket levonni.”

Vettel, aki már az első etapban kiesett az időmérőn, és a futamon is alulmaradt csapattársával szemben, egyáltalán nem bánja, hogy maradt a régi rendszernél, hiszen ezzel lehetősége nyílt csapatának jobban megérteni, merre is menjen tovább.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek