Megosztás:

Webber a szingapúri esetről: „Ez egy vicc!”

Webber védelmébe vette a pilótákat.
Webber védelmébe vette a pilótákat. © Singapore GP

Mark Webber, Sebastian Vettel egykori csapattársa is véleményt formált a szingapúri rajtnál történt balesettel kapcsolatban.

Továbbra is érkeznek reakciók a Szingapúri Nagydíjon történt Sebastian Vettel-Max Verstappen-Kimi Räikkönen trió balesetével kapcsolatban.

Webber úgy gondolja, senki nem volt igazán vétkes az incidens során, egyszerűen mindhárman rosszkor voltak rossz helyen.

„Seb nem tudhatta, hogy Räikkönen egy ilyen rakétarajtot vesz. Vettel teljesen Verstappenre összpontosított. Ami akkor történt, az egyszerűen a szerencsétlen időzítés miatt volt” – nyilatkozta az ausztrál.

„Max Verstappen teljesen vétlen. Seb megpróbálta megvédeni a pozícióját, ezért balra húzott. Sajnos éppen ott lőtt ki Räikkönen. Ez tette tönkre mindannyiuk versenyét.”

Webber mindemellett felháborodott azon, hogy a pilótáknak a futamot követően el kellett látogatniuk a versenybírák elé, ahol magyarázatot kellett adniuk a történtekre. Az ausztrál szerint egy ilyen eset után teljesen felesleges ezzel is terhelni az egyébként is szerencsétlenül járt versenyzőket.

„Már lefutott ügy volt. Seb autója darabokban volt, a Ferrari nulla kört tett meg, Verstappen szintén kiesett. Ez mind nagyon frusztáló, ezek a pilóták a sportért élnek, másodpercek töredéke alatt kell dönteniük. Aztán oda kell ülniük, hogy valaki azt mondja nekik: „tudjátok, vannak a felvételeink és az adataink…” Ez egy vicc!” – mondta Webber.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier a minap egy interjúban elárulta, közel állnak ahhoz,...

Hozzászólások

( komment)