Webber tisztázta a szárny-ügyet a Red Bullal - F1VILÁG.HU

Webber tisztázta a szárny-ügyet a Red Bullal

Mark Webber tisztázta a nézeteltéréseket csapatával, és továbblépett a hétvégi Brit Nagydíjon történteken, ahol úgy érezte, előnyben részesítik csapattársát, Sebastian Vettelt.


Mark Webber tisztázta a nézeteltéréseket csapatával, és továbblépett a hétvégi Brit Nagydíjon történteken, ahol úgy érezte, előnyben részesítik csapattársát, Sebastian Vettelt.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője mindennek nyilvánosan is hangot adott, mikor a vasárnapi futam megnyerése után a következőket mondta a csapatrádión: „Nem is rossz eredmény egy második számú versenyzőtől”.

Webber azok után akadt ki, hogy csapata még a szombati időmérő előtt leszerelte autójáról az új első szárnyat, hogy azt Vettelnek adhassa, aki a sajátját az utolsó szabadedzésen összetörte.

Bár igen paprikás hangulat uralkodott a csapatnál a hétvégén, Webber egy közleményt adott ki saját weboldalán, melyben jelezte, hogy mindent megbeszélt a vezetőséggel, és részéről lezártnak tekinti az ügyet.

„Természetesen most már értem, hogy egy csapatnak egy bizonyos ponton miért kell azt a versenyzőjét előnyben részesítenie, akinek több pontja van a világbajnokságban, ha nincs elegendő erőforrása ahhoz, hogy mindkettőt teljes mértékben támogassa” – állt a közleményben.

„A gyárban már átbeszéltük a hétvégén történteket, és tisztáztuk a helyzetet. Most már világos mindenki számára, hogy ha ismét egy hasonlóan szerencsétlen helyzetbe kerülünk, akkor a csapat azt a versenyzőjét fogja támogatni, amelyik előrébb áll a bajnokságban.”

Webber a hétvégi – idei harmadik – győzelmével megelőzte csapattársát a bajnokságban, így jelen állás szerint övé lenne az elsőbbség, ha csak egy új elem állna csapata rendelkezésére a következő versenyen, ám úgy érzi, ilyen nem fog többé előfordulni.

Az ausztrál versenyző azonban nem bánja, hogy kiengedte a gőzt, és győzelme után azonnal beszólt csapatának.

„Természetesen a pillanat hevében mond olyan dolgokat az ember, amiket így utólag nézve talán jobb lett volna, ha nem tesz meg, azonban a futam után a rádióban elhangzottak az ausztrál szarkazmus tipikus példája. Hogy jó, avagy rossz, minden azon múlik, ki hogy értelmezi” – magyarázta.

Hirdetés

Webber továbbá hozzátette, hogy évek óta jó barátok Christian Horner csapatfőnökkel, akivel együtt vezetik GP3-as csapatukat, így a kettejük közötti kapcsolat továbbra is felhőtlen marad.

Ami pedig csapattársát illeti, az ausztrál így folytatta: „A csapaton belüli tisztelet a pilótákra is ki kell, hogy terjedjen. Tudom, hogy egy nagyon jó versenyző a csapattársam, és ez így is van rendjén, nem akarnám, hogy ez másképpen legyen.”

„Sebastian és én nem vagyunk ellenségek, mindössze versenyzők vagyunk, akik keményen hajtanak, és mind maguknak, mind a csapatuknak a legjobbat akarják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!