Webber: Túl közel engedik a rajongókat a pilótákhoz

2017 Malaysian Grand Prix, Sunday – Steve Etherington

Mark Webber szerint az F1 túl messzire ment, és a versenyzők már túl könnyen elérhetővé váltak a rajongók számára – az ausztrál pilóta úgy véli, így könnyen jelentéktelenné válhatnak a pilóták.

A Forma-1korábban rengeteg kritikát kapott azzal kapcsolatban, hogy túlságosan zárt, nem nyit a rajongók felé, emiatt kezd érdektelenné válni számukra. A Liberty Media érkezését követően ez megváltozott, és célul tűzték ki azt, hogy közelebb vigyék a sportot a kilátogató nézőkhöz.

Ez sikerült is számukra, hiszen egy versenyhétvége során számos alkalommal lehetőségük nyílik a rajongóknak arra, hogy találkozzanak kedvencükkel, aláírást kérjenek vagy fotózkodhassanak velük.

Webber úgy gondolja, már-már túlzás, ami jelenleg az F1-ben van, szerinte nem szabad hagyni, hogy a pilóták ennyire könnyen megközelíthetőek legyenek, hiszen így könnyen elmúlik a varázs.

„Óvatosnak kell lenni, mert a versenyzőknek hősöknek kell maradniuk, olyanoknak, akiket nehéz elérni és megérinteni” – mondta az ausztrál. „Talán ebben és a közösségi média terén is egy kicsit túl messzire mentünk már. Óvakodni kell, nehogy jelentéktelenné váljon az, hogy mivel foglalkoznak. Roger Federer sem ad interjút Wimbledon előtt.”

Webber mindezt a Goodwoodi Sebességfesztiválon nyilatkozta, amely teltházas volt, és 150 000 nézőt vonzott a helyszínre. A kérdésre, mit tanulhatna a Forma-1 ettől az eseménytől, az ausztrál így válaszolt: „Azt hiszem, csak a gyors döntéseket, a nyitottságot, a családok demográfiáját – nálunk vannak gyerekek, nagypapák, anyukák és apukák. Mindenki talál itt számára valót: tűzijáték, motokrossz. Meg kell lennie a diverzitásnak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz F1-es verseny Miami belvárosában

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 menedzsmentje, illetve a helyi szervezők letettek arról, hogy Miami belvárosában rendezzenek versenyt a jövőben – minderről a Herald számolt be a minap.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Friss hírek