Webber vette át a vezetést Japánban - F1VILÁG.HU

Webber vette át a vezetést Japánban

HIRDETÉS

A Red Bull versenyzője, Mark Webber vette át a vezetést a Forma-1-es Japán Nagydíj második szabadedzésén, Suzukában. Az ausztrált Lewis Hamilton követte a McLarennel, míg a harmadik helyen a címvédő Vettel zárt.


A Red Bull versenyzője, Mark Webber vette át a vezetést a Forma-1-es Japán Nagydíj második szabadedzésén, Suzukában. Az ausztrált Lewis Hamilton követte a McLarennel, míg a harmadik helyen a címvédő Vettel zárt.

Magyar idő szerint reggel 7 órakor, kellemes időjárási feltételek mellett folytathatták a megkezdett munkát a száguldó cirkusz csapatai.

A második tréning valamivel eseménydúsabbra sikeredett az elsőnél, ez főként annak volt köszönhető, hogy többen problémákkal találták szemben magukat: a szerencsésebbek megúszták némi bokszban való várakozással, a kevésbé szerencsések viszont a gumifalban végezték. Utóbbiak közé tartozott a Force India versenyzője, Paul di Resta – aki miatt már percekkel a kezdés után meg kellett szakítani a tréninget –, valamint a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

Mindketten a Spoon-kanyarban hibáztak: túl széles bejárati ívet választottak, eközben megcsípték a füvet, innentől kezdve pedig már csak utasok voltak autóikban. Szerencsére sem di Resta, sem Schumacher nem sérült meg, autóik azonban jelentős károkat szenvedtek.

A Lotus versenyzőjén, Kimi Räikkönenen ezúttal is a technika ördöge fogott ki: a finn autójában a KERS-rendszer hibásodott meg, így a tréning java részét a bokszban volt kénytelen eltölteni.

Az edzést végül a Red Bull rutinos pilótája, Mark Webber zárta: az ausztrál 2 tizedmásodperccel utasította maga mögé a McLaren világbajnokát, Lewis Hamiltont, valamint saját csapattársát, Sebastian Vettelt.

Az élen végző triót Nico Hülkenberg követte a negyedik helyen, míg az ötödik Fernando Alonso, a hatodik pedig Romain Grosjean lett. Az első tréningen remeklő Jenson Button ezúttal be kellett, hogy érje a hetedik pozícióval, míg a legjobb tíz helyezett sorrendje Bruno Senna, Felipe Massa és Schumacher nevével egészült ki.

Nico Rosberg ezúttal tizenegyedik lett, az autójával küszködő Räikkönen pedig csak tizennegyedik. A Sauberek sem mentek túl jól: Perez és Kobayashi a tizenkettedik, illetve tizenharmadik pozícióban zárt.

A mezőny hátsó traktusában ismét a Caterhamek és a Marussiák vívtak nagy csatát köridők tekintetében: ezúttal a maláj gárda bizonyult jobbnak, ezzel együtt van okuk panaszra is, Vitaly Petrov autójáról ugyanis menet közben szakadt le a hátsó terelőszárny.

Hirdetés

Az orosz versenyző szerencsére nagyobb bukás nélkül megúszta, ám a Caterhamnek alaposan ki kell vizsgálnia a történteket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!