Webber volt a leggyorsabb az év első szabadedzésén - F1VILÁG.HU

Webber volt a leggyorsabb az év első szabadedzésén

HIRDETÉS

A Red Bull versenyzői diktálták a tempót az Ausztrál Nagydíj pénteki első szabadedzésén, mellyel kezdetét vette a 2011-es bajnokság. Mark Webber és Sebastian Vettel majd egy teljes másodpercet adott a mezőnynek.



A Red Bull Racing világbajnokhoz méltó rajtot vett, hiszen versenyzői végeztek az élen az idei éved első szabadedzésén péntek reggel Melbourne-ben.

Bár túl korai lenne messzemenő következtetéseket levonni az első szabadedzésből, az már most látszik, hogy a Red Bullnak ismét sikerült egy ütőképes autót alkotnia, hiszen Mark Webber és Sebastian Vettel ellenfél nélkül végzett az első két helyen a kilencven perces tréningen.

Csatlakozz, hogy azonnal értesülj a Forma-1 legfrissebb híreiről!

Az energiaital-gyárosok duója végig dominált, és Webber az utolsó percekben – friss kemény keverékű gumikon – futott gyorskörén érte el legjobb idejét, mellyel három tizedet adott csapattársának, akinek így be kellett érnie a második pozícióval.

Fernando Alonso a harmadik helyre hozta be a Ferrarit, ám lemaradása már fél másodperces volt Vettellel szemben.

A Mercedes GP német versenyzője, Nico Rosberg a negyedik lett a Williams brazil veteránja, Rubens Barrichello előtt, akit a McLaren duója, Jenson Button és Lewis Hamilton követett az első hétben az átalakított MP4/26-os modellel, amely úgy tűnik, javult a módosításoknak köszönhetően.

Michael Schumacher a nyolcadik lett, míg az első tíz sorát Kamui Kobayashi (Sauber) és Vitaly Petrov (Renault) zárta.

Az edzés relatíve problémamentes volt, bár néhány kicsúszást elkönyvelhettünk, köztük Webber és Felipe Massa pályán kívülre látogatását is.

Egyedül Karun Chandhok csapta falnak autóját. A Team Lotus tartalékversenyzője éppen elhagyta a boxutcát, ám a hideg gumikon elvesztette autója felett az uralmát. Az indiai versenyző így mindössze egyetlen kört teljesített.

Hirdetés

A Virgin párosa, Jerome D’Ambrosio és Timo Glock nyolc másodpercet kapott az élen álló Webbertől, ami alapján félhetnek, hogy teljesíteni tudják-e az időmérőn a 107%-ot.

A HRT versenyzői nem látogattak ki a pályára, így az új Hispania bemutatkozása még várat magára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!