Webberé a pénteki edzésnap a Brit Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Webberé a pénteki edzésnap a Brit Nagydíjon

HIRDETÉS

Mark Webber diktálta a tempót a Brit Nagydíj második szabadedzésén, ahol többeknek meggyűlt a baja a pálya új részével. A Red Bull ausztrálja mögött Fernando Alonso és Sebastian Vettel végzett az első háromban.



Mark Webber az élen tartotta a Red Bullt a péntek délutáni szabadedzésen az átalakított vonalvezetésű Silverstone-ban, ahol a megszokottnál jóval melegebb időjárás fogadta a versenyzőket.

A Red Bull ausztrál pilótájának nem volt ellenfele a másfélórás edzésen, és amint feltetette a lágyabb keverékeket autójára, nem kevesebb, mint egy teljes másodpercet adott a többieknek, ami persze idővel csökkent, ám ideje egy pillanatig sem volt veszélyben, még úgy sem, hogy a tréning utolsó 15 percét ki kellett hagynia, mert egy elektronikus hiba lépett fel autójában.

A második pozícióban négy tizedes lemaradásban Fernando Alonso végzett, akinek a lágyabb keverékeken sikerült beékelődnie a Red Bull duója közé.

A Ferrari megtartotta az F-csatornát, és minden bizonnyal azt az időmérőn és a versenyen is használni fogja, miután pilótái az első edzésen a rendszerrel és nélküle is köröztek, az összehasonlítás végett.

Sebastian Vettel mögött, aki egyik gyorskörén egy igen látványos nagysebességű piruettet mutatott be a Stowe kanyarban, a Ferrari másik versenyzője, Felipe Massa jött be a negyedik helyre.

A sort a Mercedes GP duója, Nico Rosberg és Michael Schumacher folytatta, akik mögött már mindenki több mint másfél másodperccel volt lassabb az élen álló Webbernél.

Vitaly Petrov a hetedik helyre kormányozta a Renault-t, a McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton elé, aki úgy tűnik, még nem találta meg a fogást az új csomaggal felvértezett MP4/24-en, hiszen kétszer is kicsúszott a Becketts komplexben.

Az első tíz sorát Adrian Sutil (Force India), és Rubens Barrichello (Williams) zárta, míg a bajnoki címvédő, a szintén hazai közönsége előtt versenyző Jenson Button csak a 13. helyen végzett a McLarennel, de nem kizárt, hogy a wokingiak több üzemanyaggal köröztek, mint a többiek.

Hirdetés

Bár továbbra is a leggyorsabb újonc, a Lotus megbízhatósági problémákkal szenved. Jarno Trulli csak három kört tudott megtenni, ugyanis egy váltóprobléma miatt a garázsba kényszerült, míg Heikki Kovalainen a szervo hibája miatt megállt a pályán.

Sakon Yamamoto – aki a hétvégén Bruno Senna helyén versenyez – úgy tűnik, szenved, mert ismét bő egy másodpercet kapott csapattársától, Karun Chandhoktól, és ha Trullinak nincsenek problémái, minden bizonnyal a lista alján végez.

A tréning leintése után volt egy kisebb biztonsági autós szimuláció, amire azért volt szükség, mert a hétvégétől új szabályok lépnek életbe.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!