Webbernek már elege van Grosjeanból - F1VILÁG.HU

Webbernek már elege van Grosjeanból

HIRDETÉS

Élesen bírálta versenytársát, Romain Grosjeant a Red Bull versenyzője, Mark Webber, a francia ugyanis idén már nem először okozott balesetet a rajtnál.


Élesen bírálta versenytársát, Romain Grosjeant a Red Bull versenyzője, Mark Webber, a francia ugyanis idén már nem először okozott balesetet a rajtnál.

Webber a második helyről vághatott neki a vasárnapi Japán Nagydíjnak, ám Grosjean már az első kanyarban nekirohant autójának, ami miatt a mezőny végére csúszott vissza.

Az ausztrál végül kilencedikként ért célba, de érhető módon rendkívül csalódott, és úgy érzi, Grosjeannak most már ideje lenne magába szállnia – főként az után, hogy egyszer már eltiltották agresszív versenyzésért.

„Nem láttam, mi történt a rajt után, de a srácok megerősítették később, hogy ismét Grosjean volt dilis” – mondta Webber.

„Mi, a többiek rendszerint megpróbálunk a lehető legjobb eredményért harcba szállni, ő viszont minden futamon arra törekszik, hogy minél gyorsabban odaérjen a harmadik kanyarhoz. Frusztráló, mert emiatt néhány nagyágyú szenvedett ma. Talán ismét kellene neki egy kis pihenő.”

„El kellene gondolkodni ezen. Minden kétséget kizáróan ő hibázott. Hányszor teheti meg ezt az ember, hányszor követheti el ugyanazokat a hibákat?”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is csalódott, hogy Webber versenyét már az első körben tönkretették.

„Szerintem a legaggasztóbb az, hogy ezek az incidensek megismétlődnek. Ha egyszer hibázol, azzal nincsen semmi baj, de fontos, hogy tanulj belőle” – mondta Horner.

„Saját csapatától is pontokat vett el, hiszen harcban vannak a gyártók bajnokságában. Meglepne, ha a Lotus vezérkara örülne a mai ámokfutásnak. Marknak pedig ez ma legalább egy dobogós eredményébe került.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!