Webbert nem érdeklik a pletykák, bajnok akar lenni - F1VILÁG.HU

Webbert nem érdeklik a pletykák, bajnok akar lenni

HIRDETÉS

Még nem tett le arról, hogy világbajnok legyen, így a lehető legjobb idénykezdetben bízik a Red Bull Racing istálló rutinos versenyzője, Mark Webber. Az ausztrál egyelőre nem foglalkozik jövőjével.



Még nem tett le arról, hogy világbajnok legyen, így a lehető legjobb idénykezdetben bízik a Red Bull Racing istálló rutinos versenyzője, Mark Webber.

Az ausztrál versenyző 258 ponttal a harmadik helyen zárta a tavalyi bajnokságot, miközben csapattársa, Sebastian Vettel lehengerlő teljesítménnyel megvédte 2010-ben megszerzett bajnoki elsőségét.

A csapat már gőzerővel készül az előttünk álló idényre, legutóbb riválisaival együtt Barcelonában tesztelte vadonatúj, RB8-as versenygépét Webber és Vettel vezetésével.

Az ausztrál versenyző a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva elárulta, optimistán várja a 2012-es szezont, ám egyelőre még nem bocsátkozna jóslatokba.

„Azt mondanám, az RB8-as elég jól felkészült” – fogalmazott Webber. „Viszont az, hogy csak 12 napot tölthetünk teszteléssel a szezont megelőzően azt jelenti, hogy elég sűrű a program. Viszont ez mindenkire vonatkozik.”

„Miután az RB7-es győztes autónak bizonyult tavaly, a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy felülkerekedjünk az idei szabályváltozásokon, melyek egyúttal azt jelentik, hogy az autónak kisebb a tapadása. Ettől eltekintve elég sima a dolog, leszámítva persze a kisebb megbízhatósági gubancokat, melyek megszokottak az év ezen szakaszában.”

„Egyelőre lehetetlen tudni, hogy ott vagyunk-e, ahol lenni szeretnénk. Mi vagyunk a világbajnok csapat, szóval tudjuk, hogy magasan van a mérce. De továbbra is ki vagyunk éhezve – és én magam is ki vagyok éhezve, mint ahogy egész Ausztria.”

„Hogy győztes autót építettünk-e, az csak az első versenyen derül majd ki. Akkor jön el az ideje annak, hogy tiszta képet kapjunk.”

Hirdetés

Webber hozzátette, habár a paddockban a Ferrari gyengélkedéséről, a Mercedes esetleges feltámadásáról, illetve a McLaren kiváló formájáról suttognak, egyelőre nem tudja, mely csapat lesz a Red Bull legfőbb riválisa az idei évben.

„Nos, tudjuk, hogy a Mercedesnek győzelmekre van szüksége idén, a Ferrari természetesen szintén nyerni akar, mint ahogy a McLaren és mi is. Szóval irány Melbourne, hogy megtudjuk, mi a helyzet!”

Mint ismert, Webber szerződése idén lejár a Red Bullnál, és miután a Toro Rosso mindkét versenyzőjét lecserélte az idei évre, a sajtóban arról találgatnak, hogy Daniel Ricciardo, vagy esetleg Jean-Eric Vergne lesz-e az ausztrál utódja, ha csapata nem kíván szerződést hosszabbítani vele.

Webber elárulta, egyelőre nem foglalkozik a jövőjével, egyszerűen megpróbál jó teljesítményt nyújtani.

„Nem tudom. A legfontosabb dolog Mark Webber számára az, hogy teljesítsen. A többit nem tudom irányításom alatt tartani, szóval csak magammal foglalkozom. Ha az ember a Forma-1 élmezőnyben versenyez, mindig komoly figyelmet kap. Minden egyes kanyart kielemeznek. Ha egy csapatnál nem szeretik a stílusod, vagy nem vagy elég fegyelmezett, nem számít, ki vár a színfalak mögött, mindenképp kitesznek.”

„Egy csapat mindig azt nézi, hogy mi a legjobb megoldás számára, hiszen a versenyzőkre komoly szerep hárul. Én tiszteletben tartom ezt, és ennek fényében fókuszálok majd a 2012-es évre.”

Arra a kérdésre, hogy lát-e még esélyt arra, hogy világbajnok legyen, a 35 éves versenyző a következőket válaszolta: „Abszolút! Elég erősen zártam a tavalyi évet, viszont sajnos nem indult olyan jól. Szóval idén szeretném jól kezdeni a szezont, versenyben akarok maradni év közepére, hogy aztán jól záruljon az év. Aztán pedig összeszámoljuk a pontokat!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!