Weber: Schumacher egy harcos, sikerülni fog neki!

Willi Webert, Michael Schumacher korábbi menedzserét mélyen megdöbbentette a hétszeres világbajnok balesete, ám biztos benne, hogy a német most is bizonyítani fog, ezúttal is veszi az akadályokat és felépül sérüléseiből.


Willi Webert, Michael Schumacher korábbi menedzserét mélyen megdöbbentette a hétszeres világbajnok balesete, ám biztos benne, hogy a német most is bizonyítani fog, ezúttal is veszi az akadályokat és felépül sérüléseiből.

Weber a Tagesspiegel című német napilapnak adott interjújában arról mesélt, megrendítette a hír, hogy egykor menedzselt pilótája életveszélyes állapotban van síbalesetét követően.

A kérdésre, hogyan reagált, amikor értesült a történtekről, a menedzser így válaszolt: „Nem jól. Természetesen nagyon aggódom, életem jelentős részét vele töltöttem. Hátborzongató, ami történt.”

A német szakember hosszú éveken át dolgozott együtt Schumacherrel, így jól ismeri kitartását, küzdeni akarását – a menedzser biztos benne, hogy a bajnok most sem adja fel, és sikeresen felépül.

„Vasárnap beszéltem Corinnával, de Kitzbühelben vagyok, így csak azt tudom, amit Önök is, és amit a sajtóban olvasok. Mélyen megdöbbentett az eset, teljesen magam alatt vagyok, de egy dolog tartja bennem a lelket: tudom, hogy ő egy harcos, és eddig minden helyzetből felállt. Most is sikerülni fog neki, ebben biztos vagyok.”

A hírek szerint a rekorder baráti társaságával síelt, és kisfia, Mick is a helyszínen volt, amikor a baleset történt. A legújabb információk szerint egy, a társaságban lévő kislány elesett, neki akart segíteni Schumacher, amikor sziklára csúszott, majd egy másiknak nekicsapódott.

„Minden Forma-1-es szerződésben szerepel egy záradék, hogy a versenyzők nem mehetnek magánsíelésre. Ez az egyik oka, amelyet most láthatunk. A síelés is olyan veszélyes tud lenni, mint a Forma-1” – mondta Weber. „Én magam is évek óta síelek, soha nem tartottam veszélyesnek. Estem már orra én is, de ez volt minden. De arra, hogy ilyesmi történhet, még egy síelő sem gondolt, különben valószínűleg nem mennének többször.”

Weber elmondta, miután Michael gyakorlott síelő, mindig is volt érzéke hozzá – akárcsak a többi sporthoz, amelyet kipróbált. A menedzser véleménye szerint a német tehetség soha nem a kockázatot kereste, de az adrenalin része az életének.

„Madonna di Campiglióban, a Ferrari sajtórendezvényén én is síeltem vele. De a koromból adódóan nem tudtam tartani az ő és a többiek tempóját. Mondhatjuk, hogy tehetséges síelő, ért ahhoz, amit csinál, de ezt minden sportágban megmutatta, legyen az foci, vagy más. Ám le kell szögezni, ő nem egy hazárdjátékos, nem síversenyző, aki a veszélyt keresi.”

A kérdésre, próbálta-e valaha valamely veszélyes őrületéről lebeszélni barátját, Weber így válaszolt: „Nem, Michaelt nem lehet semmiről lebeszélni. Ez egyszerűen nem megy senkinek. Akinek szüksége van az adrenalinra, annál ezt nem lehet megváltoztatni. Ő mindent meg is tesz azért, hogy az adrenalinszintjét fenntartsa, így szokott ejtőernyőzni, legutóbb belevágott a műrepülésbe is.”

A német szakember karácsony környékén találkozott utoljára a 45 éves pilótával, és elmondta, akkor is bebizonyosodott számára, hogy Schumacher mennyire jól érzi magát a Forma-1 nélkül, és mennyire rendben van az élete.

„Körülbelül tíz napja találkoztunk utoljára. Ludwigsburgban volt egy rendezvényünk egy szponzorral, együtt ebédeltünk. Fantasztikus, csodálatos volt. Teljesen nyugodt volt, ott volt a kislánya is. Az volt az érzésem, hogy felépített egy új világot magának, amely távol áll a Forma-1-től, és ez jót tett neki. Egészen csodálatos, nyugodt benyomásom volt róla.”

Jean Todt, Schumacher korábbi csapatfőnöke, valamint több pilóta is meglátogatta a hétszeres világbajnokot a kórházban, hogy erőt adjon neki és a családja számára. A korábbi menedzser azonban úgy gondolja, csak akadályozná az orvosok munkáját, így egyelőre nem utazik Franciaországba, de amint lehetséges lesz, szívesen segít majd honfitársának bármiben.

„Úgy gondolom, ennek most nincs értelme. Elég ember van körülötte, nem akarok útban állni. Hogyha úgy érzem, eljött az ideje, akkor természetesen odautazom majd. Segíteni szeretnék, és nem akadályozni.”

A Forma-1 világában, de azon kívül is milliók drukkolnak azért, hogy Schumacher mielőbb felépüljön és újra egészséges életet éljen családjával – eszközök azonban csak az orvosok kezében vannak, a többiek, így Weber is csak annyit tehet, hogy pozitívan gondolkodik és imádkozik a hétszeres világbajnokért.

„Nagyon sz*r érzés. Nem tudod megváltoztatni a dolgokat, egyszerűen ez a helyzet. És természetesen más szilvesztert kívántam magamnak, ez a szituáció hátborzongató, mélyen megrázott. De tehetetlenek vagyunk. Mindannyiunknak foglalkozni kell vele, imádkozni érte és hinni, hogy mindez segít. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Tényleg erre kell gondolnunk, és én hiszek benne, hogy sikerül neki és újra egészséges lesz.”

Daniel Albrecht, síversenyző szintén került már életveszélyes állapotba balesete miatt, kómában feküdt, azonban ma már újra képes megmérettetni magát a lejtőkön. Weber hasonló pozitív eredményről számolt be egy családtagjával kapcsolatban is.

„Vannak versenyzők, akik túléltek ilyen eseteket. A sógorom hasonló szituációban volt, nem síelt, de egy rossz esés miatt történt a dolog. Három hónap elteltével újra szaladgált, minden nyoma eltűnt, fantasztikus volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!