Wehrlein a Ferrari fejlesztőversenyzője lesz

Fotó: Sauber F1 Team
Fotó: Sauber F1 Team
Pascal Wehrlein lesz a Ferrari Forma-1-es csapatának egyik fejlesztőversenyzője a 2019-es szezon során.

Pascal Wehrlein lesz a Ferrari Forma-1-es csapatának egyik fejlesztőversenyzője a 2019-es szezon során.

A német versenyző 2016-ban és 2017-ben a Manor és a Sauber színeiben versenyzett az F1-ben a Mercedes juniorversenyzőjeként, a tavalyi évre azonban már nem találtak helyet neki, és ki is került a német gyártó programjából.

Wehrlein ezen a hétvégén mutatkozik majd be a Forma-E-ben a Mahindra színeiben, emellett pedig 2019-ben a Ferrari szimulátorában dolgozhat.

Hivatalosan ezt még nem erősítette meg a csapat.

A Ferrarinak szüksége van fejlesztőversenyzőkre, hiszen idén már nem támaszkodhat Antonio Giovinazzira és Daniil Kvyatra, ők ugyanis 2019-ben már rajthoz állnak az F1-ben a Sauber és a Toro Rosso színeiben.

Wehrleint hivatalosan december 31-ig kötötte szerződés a Mercedeshez, a héten pedig állítólag el is látogatott Maranellóba.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek