Wehrlein: Idén nem lesz esélyünk a pontszerzésre

Nem számít pontszerzésre a 2016-os szezonban a Manor Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Pascal Wehrlein.


Nem számít pontszerzésre a 2016-os szezonban a Manor Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Pascal Wehrlein.

A német újonc számára vegyes eredményeket hozott a bajnokság első 8 versenye, legjobb eredménye pedig egy 13. hely volt még Bahreinben.

Wehrlein az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjújában a Red Bull Ringen elárulta, magabiztosan várja a hétvégi Osztrák Nagydíjat, csodát azonban ő sem vár.

BOTRÁNYOS EMLÉKEK

Az ifjú tehetség jól ismeri a spielbergi pályát, noha olyan szép emlékeket nem őriz innen a tavalyi évről, hiszen a német túraautó-bajnokság vasárnapi futamán csapatutasításra itt lökte ki őt az Audi versenyzője, Timo Scheider.

„Pozitív vagy negatív emlékekre gondolsz?” – kérdezett vissza nevetve a DTM történetének legfiatalabb győztese, amikor arról faggattuk, mit gondol az osztrák versenypályáról.

„A szombat tavaly remekül alakult, hiszen második lettem, tehát dobogóra állhattam, vasárnap viszont kitettek a pályáról.”

„Magát az aszfaltcsíkot viszont szeretem, remek helyszín. Elég komoly kihívást is jelent, mert rendkívül kemény féktávok vannak, ahol a lehető legkésőbb kell rálépni a fékre. Vannak tempós kanyarok is, és ezen a pályán a motorerő is sokat számít, ami nekünk kedvez – a gond csak az, hogy van néhány kanyar is!”

NEHÉZ HÉTVÉGE, KIHÍVÁSOKKAL TELI IDÉNY

Wehrlein elárulta, a versenyzőknek a hétvégén meg kell majd barátkozniuk a spielbergi pálya új kerékvetőivel, azok ugyanis okozhatnak problémákat.

„A kerékvetők kicsit trükkösek – ha szélesen veszünk egy kanyart, az megbosszulja magát. Az új aszfalt pedig nagyon sima, nem számítunk komoly gumikopásra.”

Mint ahogy nem számít pontszerzésre sem. Bár a tempós Red Bull Ring talán kedvezhet a Mercedes-motoros Manoroknak, a legjobb tízbe gyakorlatilag lehetetlen lesz bekerülni, és ugyanez igaz a bajnokság hátralévő versenyeire is.

„Azt gondolom, az év további része is ugyanolyan lesz, mint a bajnokság eddig eltelt szakasza” – magyarázta Wehrlein. „Hullámzóan alakultak a dolgok, voltak jó versenyeink, és volt néhány gyengébb futamunk is, amikor nem voltunk valami versenyképesek.”

„A csapat viszont összességében remek munkát végez, rengeteget fejlődtek tavaly óta, szóval örülök, hogy itt lehetek és tanulhatok első Forma-1-es évemben.”

„Ha reálisan nézzük a lehetőségeinket, akkor a pontszerzés nem lesz elérhető idén. Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy a legjobb tízbe kerüljünk, de persze soha nem lehet tudni. Ha például esik az eső, vagy be kell küldeni a biztonsági autót, és van néhány kieső, akkor esetleg összejöhet, de saját erőből kétlem. Soha nem tudunk a legjobb tízbe kvalifikálni, és még rengeteget kell javítanunk az autón.”

MI OTT VAGYUNK AZ OSZTRÁK NAGYDÍJON IS – NE MARADJON LE SEMMIRŐL!

Az F1Világ.hu csapata jelen van az Osztrák Nagydíjon is! Exkluzív információkért látogassa meg az F1Világ Facebook-oldalát, vagy kövesse kollégánkat, Godina Zsoltot a közösségi oldalon!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!