Wehrlein Kínában sem áll rajthoz, Giovinazzi újabb lehetőséget kap - F1VILÁG.HU

Wehrlein Kínában sem áll rajthoz, Giovinazzi újabb lehetőséget kap

HIRDETÉS
JFX3296

A hétvégi Kínai Nagydíjon is Antonio Giovinazzi áll rajthoz a Sauber Forma-1-es csapatának színeiben, miután Pascal Wehrlein nem tudja vállalni a szereplést – jelentette be a svájci istálló hétfőn.

Wehrlein még a januári Bajnokok Tornáján (Race of Champions), egy baleset következtében szenvedett hátsérüléseket, és bár a második előszezoni teszten, valamint az Ausztrál Nagydíj első két szabadedzésén autóba ült, végül nem tudta vállani a szereplést.

A német versenyzőnek nem voltak fájdalmai, egyszerűen nem tudott kellőképpen felkészülni az új szezonra fizikailag, ezért a szezon első versenyén Antonio Giovinazzi vezetett a Saubernél.

A hinwili kiscsapat hétfőn megerősítette, Wehrlein hétvégén, Sanghajban sem ül autóba, az ifjú versenyző pedig utalt rá, nem kizárt, hogy az 1 héttel rá következő Bahreini Nagydíjon sem áll rajthoz.

„Számomra a legfontosabb, hogy intenzíven tudok edzeni, és mihamarabb 100 százalékot nyújtsak” – mondta Wehrlein.

„Akkor majd fel leszek készülve arra, hogy részt vegyek első versenyemen a Sauber színeiben. Remélhetőleg ez Bahreinben lesz, de ha nem, akkor ki fogjuk használni a szükséges időt Oroszországig, hogy teljesen készen álljak.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Ausztráliában a Wehrlein helyére beugró Antonio Giovinazzi remek teljesítményt nyújtott, és végül a 12. helyen célba is ért a gyengécske Sauberrel.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!