Megosztás:

Wehrlein szeretné, ha lassan döntés születne jövőjéről

Egyelőre nem tudni, hol folytatja jövőre az ifjú német.
Egyelőre nem tudni, hol folytatja jövőre az ifjú német. © Sauber F1 Team

A Sauber ifjú versenyzője, Pascal Wehrlein azt mondja, mihamarabb szeretne leülni egyeztetni az istálló csapatfőnökével, Fred Vasseurrel, valamint a pályafutását egyengető Mercedes-főnökkel, Toto Wolff-fal.

Wehrlein szerződése az idei szezon végén jár le a svájci istállónál, a Sauber pedig a Ferrarival kötött motorszerződés keretében vélhetően az olasz istálló juniorjainak ad lehetőséget jövőre.

Úgy tudni, a Mercedes főnöke, Toto Wolff azon dolgozik, hogy Wehrleinnak a Williamsnél találjon helyet, Felipe Massa ülésére azonban rajta kívül Robert Kubica és Paul di Resta is pályázik.

„A napokban szeretnék beszélni Freddel és Totóval” – mondta Wehrlein a Motorsport.com kérdésére.

„A hétvége előtt nem voltak még hírek, de talán lesz pár új információ ezt követően. Majd meglátjuk.”

„Japánban beszéltek Freddel, és azt mondta, az is egy opció, hogy én a csapatnál maradok. Nem tudom, a Ferrari mennyire érintett. A Ferrari versenyzői, Marcus [Ericsson], valamint köztem dől el a dolog.”

„Azt hiszem, Toto még egyeztet a Williamsszel. Mindenkivel tárgyal, aki lehetőség lehet, beleértve a Williamst is.”

Arra a kérdésre, hogy a brit istálló jó előrelépés lenne-e pályafutása szempontjából, Wehrlein nem habozott a válasszal: „Határozottan. Nagyszerű autójuk van, a konstruktőri 5. helyért harcolnak, szóval nagy lépés lenne.”

„Jelenleg viszont a Saubernél vagyok, a Sauberben gondolkodom, és persze arra fókuszálok, hogy mire lehetünk képesek a következő pár versenyen.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Renault Forma-1-es csapatának tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost azt mondja, az...

Hozzászólások

( komment)