Wehrlein tudja, miért nem kell a Force Indiának - F1VILÁG.HU

Wehrlein tudja, miért nem kell a Force Indiának

HIRDETÉS

Nem a teljesítménye, sokkal inkább személyisége miatt nem Pascal Wehrleint választotta 2017-re a Force India csapata.


Nem a teljesítménye, sokkal inkább személyisége miatt nem Pascal Wehrleint választotta 2017-re a Force India csapata.

Mint ismert, a silverstone-i gárda2017-ben a Sergio Pérez – Esteban Ocon kettőssel vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek, noha sokáig úgy tűnt, Wehrlein lehet a befutó.

A Force India döntése a német versenyzőt is meglepte, ezért korábban úgy nyilatkozott, szeretné megtudni, mi alapján választotta Ocont az istálló.

Wehrlein 2015-ben két és fél napot tesztelt a csapattal az előszezonban, év közben pedig másfél napot tölthetett el a Force India autójával a Red Bull Ringen.

Az ifjú az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva a minap azt mondta, komoly szerepet játszhatott a döntésben mindez, hiszen nemcsak ő, hanem Ocon is lehetőséget kapott a Force Indiától korábban.

„Szerettem volna tanulni a szituációból. Nem az volt, hogy odamentem dühösen, és kvázi számon kértem őket” – mondta Wehrlein.

„Ismerem az okokat, és olyasvalamiről van szó, amin könnyű változtatni. Semmi köze a teljesítményemhez. Úgy gondolják, hogy Esteban jobban passzol a csapatba – ennyi.”

„A döntésnek semmi köze a visszajelzésekhez, vagy a teljesítményhez – leginkább ahhoz, hogy mennyire jöttek ki jól velem. Szóval személyes dolgokról van szó.”

Wehrlein hozzátette, úgy érzi, tanulni tud a történtekből.

Hirdetés

„Én mindig próbálom a legjobbat nyújtani, hogy mindenki elégedett legyen. A teszten történt valami, amivel nem voltak elégedettek, ennyi az egész. Változtatni ezen már nem tudok, csak tanulhatok belőle, hogy a jövőben jobb legyek.”

Könnyen lehet egyébként, hogy Wehrlein végül jól jár a döntéssel, ő ugyanis az egyik esélyes Nico Rosberg megüresedő helyére a Mercedesnél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!