Whiting elárulta, milyen F1-es autókat akarnak 2021-re - F1VILÁG.HU

Whiting elárulta, milyen F1-es autókat akarnak 2021-re

HIRDETÉS
Fotó: Sauber

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting elárulta, olyan autókat szeretnének a 2021-es szezontól, melyekkel könnyű követni egymást, ezáltal pedig több előzést láthat majd a nagyérdemű.

2021-től újra jelentős mértékben megváltoznak a királykategória szabályai: a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media jelenleg is egyeztetésben van az FIA-val és a sportág csapataival.

Utoljára 2017-re változtak meg jelentősen az aerodinamikai szabályok: a szélesebb és jobban tapadó autókkal a tempó nagymértékben nőtt, az előzések száma azonban drasztikusan csökkent. Ennek legfőbb oka, hogy a mostani F1-es autók nehezen tudják követni egymást.

„Van egy programunk, ami már elindult. Egy közös vállalkozás az FIA és a FOM részéről a 2021-es autókra vonatkozóan. Az elképzelés, hogy olyan autókat fejlesszünk, melyekkel könnyebb követni egymást, mint a múltban” – mondta Charlie Whiting.

Melbourne-ben egyébként egy harmadik DRS-zónát is beiktattak, ám ez sem volt jótékony hatással a verseny izgalmára. Whiting elárulta, nagyon nehéz dolguk van, de mindent megtesznek, hogy javuljon a helyzet.

„Ez egy nagyon trükkös projekt, nem könnyű. Ha az lenne, már megvalósítottuk volna a múltban. Viszont rajta vagyunk, és ez az egyik fő cél 2021-re.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!