Verstappen vs. Ocon

Whiting: Jól ismerjük a Ferrari autóját, ami teljesen szabályos

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Nem tulajdonít komoly jelentőséget Lewis Hamilton legutóbbi nyilatkozatának Charlie Whiting – a világbajnoki címvédő a vasárnapi Belga Nagydíj után azt mondta, a Ferrarinak vannak „trükkös dolgok” az autójában.

Sebastian Vettel nyert Spa-Francorchampsban, miután a verseny első körében megelőzte a pole-ból rajtoló Hamiltont.

A Mercedes versenyzője a futam leintése után azt mondta, mindent meg kell tenniük azért, hogy utolérjék a Ferrarit.

„Már négy verseny óta tudjuk, hogy van valami az autójukban, ami lehetővé teszi számukra azt, hogy gyorsabbak legyenek az egyenesekben, nekünk pedig keményen kell dolgoznunk” – mondta a címvédő.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Ferrari kijátssza-e a szabályokat, így felelt: „Nem. Mindenkinek vannak trükkjei az autón. És a trükk csak egy szó valami különlegesre.”

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting leszögezte, jól ismerik a Ferrari autóját, és biztosíthatnak mindenkit arról, hogy az olaszok versenygépe megfelel a szabályoknak.

„Eléggé szórakoztat ez a dolog, hogy őszinte legyek. Leginkább azért, mert rengeteget tudunk a Ferrari autójáról, az viszont bizonyos, hogy Lewis semmit sem tud róla” – mondta a szakember, amikor Hamilton nyilatkozatáról kérdezték.

„A Ferrari remek munkát végez jelenleg, a Mercedesnek pedig meg kell próbálnia lépést tartani, nem igaz? Ez az említett nyilatkozat semmit sem mond. Amikor azt mondja, hogy van néhány trükk az autón, az azt jelenti, hogy nyilvánvalóan vannak olyan dolgok az autójukon, mely teljesítményt jelent számukra – ezzel mi is tisztában vagyunk, és a teljes FIA tisztában van. És nincs is problémánk ezekkel.”

A Mercedes F1-es főnöke, Toto Wolff elárulta, mindig frusztráló egy csapat számára, amikor arról kell találgatni, mit is csinálnak a riválisok, ám teljes mértékben megbíznak az FIA-ban.

„Emberi természet, hogy amikor legyőznek a pályán, elkezdesz magadba nézni. És aztán elkezded figyelni a riválisokat, ha pedig nem kapsz magyarázatot, akkor próbálsz elképzelni furcsaságokat” – mondta Wolff.

„Nincs semmiféle információm, de teljes mértékben bízom az FIA-ban.”

„Remek szakemberek vannak ott, köztük Oliver [Hulot – az F1 elektronikai vezetője], Cedrik [Staudohar – az F1 adatmérnöke] és Nikolas [Tombazis – az FIA együléses szakágának technikai főnöke], akik kézben tartják a dolgokat, kontrollálnak minden csapatot, és teljesen nyitottak.”

„Mindenki próbál innovatív lenni, próbál extra teljesítményt találni. Amennyire én tudom, a Ferrari remek munkát végez, akárcsak az FIA.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek