Verstappen vs. Ocon

Whiting több óvatosságot vár Verstappentől

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Több óvatosságot vár a Red Bull versenyzőjétől, Max Verstappentől a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting.

A holland pilóta a vasárnapi Kínai Nagydíjon egy előzési manőver közben ütközött neki a listavezető Sebastian Vettel Ferrarijának, aki emiatt csak a 8. helyen fejezte be a sanghaji futamot.

Verstappent 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, és kapott 2 büntetőpontot is, így már 5 szerepel a neve mellett. Ha egy versenyző 12 hónapon belül 12 büntetőpontot kap, egy versenytől eltiltják.

„Lehet, hogy kritizálják ezt a dolgot, de ezért vannak a büntetőpontok” – mondta Charlie Whiting.

„Azért vannak, hogy igenis kitűnjenek a rendszeres „elkövetők”. Neki már 5 büntetőpontja van, szóval gyanítom, jóval óvatosabb lesz.”

Verstappennek leghamarabb a Magyar Nagydíj után lehet kevesebb büntetőpontja: tavaly, a Hungaroringen szintén kettőt kapott, amikor a nyitókörben nekiment csapattársának, Daniel Ricciardónak.

Verstappen egyébként a vasárnapi futam után bocsánatot kért Vetteltől, Whiting pedig azt mondja, nincs szükség arra, hogy ő is elbeszélgessen a hollanddal.

„A versenybírók tették a dolgukat, nem hinném, hogy szükség van rá” – mondta a versenyigazgató. „Hibázott, amiért megbüntették.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek