Whiting: Ne merjék utánozni Vettelt!

Fotó: Bahrain GP
Fotó: Bahrain GP

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) F1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting figyelmeztette a versenyzőket, büntetést kapnak, ha megpróbálják utánozni Sebastian Vettel kínai rajtbeállását.

A német versenyző a Kínai Nagydíjon igyekezett elkerülni a vizes vonalakat a rajtrácson, ezért úgy foglalta el a második rajtkockát, hogy autójával lényegében középre vette azokat.

Bár a versenybírók vizsgálták Vettel akcióját, végül nem büntették meg a négyszeres bajnokot, a szabálykönyv ugyanis meglehetősen pontatlanul fogalmaz ezzel kapcsolatban.

Az eset után az FIA stewardjai telefonos konferencia keretében értekeztek az esetről, és végül döntés született arról, hogy a jövőben nem maradnak büntetés nélkül az ilyen megmozdulások.

A versenyzők értekezletén is felmerült a téma Bahreinben, Whiting pedig elárulta, Kínában legalább a mezőny fele rosszul foglalta el rajthelyét.

„Charlie elmondta a véleményét, és kifejtette, hogyha megtörténik ugyanaz, amit Sebastian csinált, akkor nem ússzuk meg” – mondta Sergio Pérez a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Azt hiszem, Sebastian nagyon a határokat feszegette, és ha Charlie még egy ilyet meglát, büntetés lehet.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!