Whitmarsh: A McLaren tart a műszaki problémáktól - F1VILÁG.HU

Whitmarsh: A McLaren tart a műszaki problémáktól

HIRDETÉS

A McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh bevallotta, csapata igenis tart attól, hogy egy esetleges műszaki probléma megakadályozhatja Lewis Hamiltont a vb-cím megszerzésében a hétvégi, mindent eldöntő szezonzáró Brazil Nagydíjon.

A McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh bevallotta, csapata igenis tart attól, hogy egy esetleges műszaki probléma megakadályozhatja Lewis Hamiltont a vb-cím megszerzésében a hétvégi, mindent eldöntő szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Hamilton hét pontos előnyben vághat neki a hétvégének, ami azt is jelenti egyben, hogy elég csak az ötödik helyen befutnia, és megszerzi a bajnoki címet.

A McLaren brit versenyzője a tavalyi évben is ugyanebben a cipőben járt, azonban akkor egy korai kicsúszás, illetve egy ideiglenes váltóhiba keresztülhúzta számításait, és az utolsó pillanatokban elbukta a bajnoki címet.

A brit gárda éppen ezért tisztában van azzal, hogy az utolsó kör utolsó kanyarjáig bármi megtörténhet, hiszen a műszaki problémák akár egyik pillanatról a másikra is bekövetkezhetnek.

Whitmarsh azonban úgy gondolja, csapata mindent megtett annak érdekében, hogy problémamentes versenyt teljesíthessenek a hétvégén megrendezésre kerülő Brazil Nagydíjon.

“Úgy gondolom, ha azt mondanánk, hogy egyikünk sem aggódik a megbízhatóság miatt, akkor nem mondanánk teljesen igazat, mert természetesen ez is ott lebeg a szemünk előtt” – mondta a szakember az Autosportnak Brazíliában.

“Nyilvánvalóan egy kicsit aggóunk emiatt. Azonban bármi is történjék, azt szeretnénk, ha vasárnap este kijelenthetnénk, hogy mi mindent megtettünk a siker érdekében, és bízom benne, hogy egy számunkra megfelelő eredmény fog születni a versenyen.”

A szakember azt is elmondta, hogy véleménye szerint a gyárban dolgozók minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy ne legyenek megbízhatósági problémáik Brazíliában, ahol a csapat egy új hátsó szárnyelemet és több aerodinamikai újítást is bevet.

“Minden verseny előtt vannak megbeszéléseink” – magyarázta Whitmarsh. “Minden olyan területet átnézünk, amit kockázatosnak érzünk, és rengeteg munkát fordítunk a komponensek megfelelően történő összeszerelésére, a hidraulikus rendszerre, és az ehhez hasonló területekre.”

“A legjobb tudásunk szerint végezzük a munkánkat. Hatalmas a feszültség, azonban egy sima, technikai problémáktól mentes versenyt szeretnénk a hétvégén, és ennek elérése érdekében rengeteget dolgozunk.”

Hirdetés

“Eközben természetesen arra is odafigyelünk, hogy folyamatosan javítsunk az autón, tehát nem dőlünk hátra, hanem keményen hajtunk. Mindvégig nagyon keményen hajtottunk, hiszen az idei egy különösen szoros és küzdelmekben gazdag szezon.”

“Azonban nem kell feltétlenül győzelmet aratnunk ahhoz, hogy megszerezzük az egyéni bajnoki címet. Rengeteg minden megtörténhet. Az első két kanyar sok izgalmat tartogat, és az időjárás is komoly szerepet kap. Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy vasárnap délután mindenki feszült pillanatokat fog megélni, mind a McLaren, mind a Ferrari részéről.”

Annak ellenére, hogy tudja, bármikor beüthet a krach, Whitmarsh optimistán várja a hétvégi futamot, melyről reménye szerint legalább egy bajnoki címmel távozhatnak.

“A pozitív dolgokat kell néznünk” – folytatta. “Az utolsó versenyre készülünk, és még mindkét bajnoki címért harcban állunk, amit a legtöbb csapat nem mondhat el magáról. Két nagyon fiatal versenyzőnk van, akik kiváló csapattársak, és fantasztikusan érezzük magunkat, mint csapat.”

“Szóval rengeteg pozitív dolog van. Sikerült javítani az autón, és egy továbbfejlesztett csomaggal érkezünk meg a versenyre, így nem vagyok letört. Úgy gondolom, hogy legalább egy bajnoki címmel a tarsolyunkban hagyhatjuk el a helyszínt, de még arra is van esélyünk, hogy mindkét cím a miénk legyen.”

Whitmarsh természetesen Hamiltont is megdicsérte, aki állítása szerint hihetetlenül tudatosan és fegyelmezetten készült a hétvégére.

“Fantasztikus munkát végzett az elmúlt versenyen, és ez sokat segített neki a finálé előtt. Magabiztos, és a rá nehezedő hatalmas nyomás ellenére is higgadt. Úgy gondolom, hogy meg fogja tudni csinálni” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!