Whitmarsh: Ezt hívják autóversenyzésnek - F1VILÁG.HU

Whitmarsh: Ezt hívják autóversenyzésnek

HIRDETÉS

Miután versenyzői körökön át püfölték egymást a pályán, azt gondolnánk, hogy Martin Whitmarshot, a McLaren csapatfőnökét nagyon megviselte a Bahreini Nagydíj, de mint mondja, semmi rendkívüli nem történt, ilyen a versenysport.



Jenson Button és Sergio Perez látványos, de többször finoman szólva is rizikós párbajt vívott egymással Bahreinben. A pilóták egymásra mutogatnak, de csapatfőnökük egyiküket sem ítélte el a futam után – bár azért utalt rá, hogy Perez talán a kelleténél is harciasabb volt.

„Fantasztikus verseny volt az idei Bahreini Nagydíj, szerintem mindenki nagyon jól szórakozott, aki látta. Checo (Perez) legjobb versenyét futotta, mióta a McLarennél szerepel, Fernandót (Alonso) és Markot (Webber) is megelőzte a hajrában, és hatodik lett”- méltatta fiatal versenyzőjét Whitmarsh.

„Nagyon jól vezetett, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy még gyorsabb is lehetett volna, de az első és a hátsó szárnya is megsérült egy kicsit. Jenson is hasonlóan előkelő helyen végezhetett volna, ha nem kell egy extra bokszkiállást beillesztenie tíz körrel a leintés előtt. Enélkül ő is több pontot szerezhetett volna”- elemezte másik versenyzője futamát is, majd áttért kettejük csatájára.

„Ők ketten a délután nagy részét egymás társaságában töltötték – néha csak egy hajszál választotta el őket egymástól -, de ez az autóversenyzés. Jenson és Checo is gyors, energikus és sikerre éhes pilóta, pontosan olyanok, amilyeneknek lenniük kell. Ezt hívják versenyzésnek, és mi a Mclarennél mindig is engedtük egymással versenyezni a pilótáinkat. Erről szól a sport.”

„Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy Checo egy kicsit talán túl harcias volt Jensonnal szemben ezen a délutánon, és szerintem ezt ő is tudja”- kritizálta óvatosan a fiatal mexikóit a csapatfőnök, aki a következő futamon, Spanyolországban a kemény munka eredményeként további javulást vár alakulatától.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!