Whitmarsh: Félévnyi hátrányban van a McLaren

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh biztos benne, jövő évi autójuk fejlesztése során nem követik majd el azokat a hibákat, melyeket az idei esztendőben.


A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh biztos benne, jövő évi autójuk fejlesztése során nem követik majd el azokat a hibákat, melyeket az idei esztendőben.

A patinás angol istálló kiábrándító formában vágott neki az idei szezonnak, és bár sokáig reménykedett abban, előbb-utóbb rátalál a helyes útra, végül el kellett ismernie, az idei bajnokságban már nincs esélye.

Pedig a tavalyi szezont követően a McLarennek oka volt az optimizmusra, hiszen tulajdonképpen kijelenthető, az év utolsó versenyein a wokingi gárdáé volt a legversenyképesebb autó a mezőnyben. Ennek ellenére a vezérkar úgy döntött, az idei évre jelentősen átalakítja versenygépét, mivel úgy találta, a radikális módosítással új fejlesztési irányvonalakat nyithat majd meg.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke nemrég bevallotta, jobbára már a 2014-es szezonra készülnek, ahhoz azonban, hogy ne kövessék el újra a hibákat, muszáj megérteniük az idei versenygépet.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa a minap arról faggatta, biztos-e abban, hogy sikerült kellőképpen megérteniük az idei problémákat ahhoz, hogy azok jövőre ne forduljanak-e elő ismét, a szakember így válaszolt: „Igen, biztos vagyok benne. Az ember gyakran többet tanul a hibákból.”

Whitmarsh bevallotta, nehéz volt lemondani az idei évről, de reméli, hogy hosszú távon ez volt a legjobb megoldás.

„Nem emlékszem, mikor adatott meg utoljára az a luxus, hogy így döntsünk, hiszen egyik gyengeségünk e tekintetben, hogy rendszerint harcolunk a vb-címekért és a futamgyőzelmekért. Nagyon nehéz eltávolodni ettől.”

Miután a McLaren jobbára már a jövő évi bajnokságra fókuszál, nem várhatóak jelentős fejlesztések az idei versenygéphez. Whitmarsh ezzel együtt elárulta, bíznak abban, hogy valamelyest sikerül javítani az MP4-28-as versenygép tempóján.

„Csalódtunk az idei autóban, és minden okunk meg is van rá, mert végső a riválisainkhoz képest releváns teljesítménnyel küszködünk, ami igazán számít. Abszolút teljesítmény szempontjából jobbak vagyunk, mint tavaly, de egyszerűen hátracsúsztunk. Mintegy félévnyi hátrányban vagyunk a többiekhez képest fejlesztések tekintetében, és úgy vélem, ez egy viszonylag jól dokumentált hiba a csapat részéről.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!