Whitmarsh: Nem kell aggódni a McLaren jövője miatt - F1VILÁG.HU

Whitmarsh: Nem kell aggódni a McLaren jövője miatt

HIRDETÉS

Nem aggódik a McLaren Forma-1-es jövője miatt a gárdát irányító Martin Whitmarsh, noha a patinás brit istálló számos nagy kihívással lesz kénytelen szembenézni a jövőben.


Nem aggódik a McLaren Forma-1-es jövője miatt a gárdát irányító Martin Whitmarsh, noha a patinás brit istálló számos nagy kihívással lesz kénytelen szembenézni a jövőben.

A csapat nem a legjobb formában kezdte a 2013-as szezont, ám F1-es berkekben azt suttogják, a McLaren hosszú távú jövője is veszélybe kerülhet a gárdát körülvevő bizonytalanság miatt.

A Forma-1 egyik legpatinásabb alakulata a hónap elején jelentette be, az idei év végén szakít névadó támogatójával, a Vodafone-nal. A pletykák szerint ráadásul az sem kizárt, hogy a McLarennek a Mercedesszel is elválnak útjai, így a csapat ismét a Honda partnereként versenyezhet a Forma-1-ben.

Az istállónál komoly változások történtek a közelmúltban, hiszen Lewis Hamilton, a 2007-es év világbajnoka a Mercedeshez igazolt, jövőre pedig Paddy Lowe, az alakulat technikai igazgatója is követi majd.

Martin Whitmarsh csapatfőnök azonban nem aggódik.

„Tisztában vagyok a kihívásokkal, de ami a vállalat pénzügyi helyzetét illeti, stabil helyzetben vagyunk” – mondta a szakember.

„Úgy vélem, sikerül majd tető alá hoznunk néhány ígéretes megállapodást. Momentán sokkal jobban aggódom az autónk teljesítménye, mint a hosszabb távú problémák miatt. Ám kétségtelen, hogy várnak ránk kihívások. A jelenben kell jól teljesítenünk, de vállalati szinten hosszabb távon kell gondolkodnunk. Viszont elégedettek vagyunk azzal az iránnyal, amelybe tartunk.”

Whitmarsh úgy véli, nem kell attól tartani, hogy a jelenlegi gyenge forma miatt nehezebb lesz majd névadó támogatót találniuk.

„A McLaren 1966 óta 182 futamot nyert, debütálásunk óta ez a Forma-1-es versenyek több mint egynegyede. Vannak hullámvölgyeink, de ez természetes ebben a sportágban. 50 esztendő alatt csak négy névadónk volt, így magabiztosak lehetünk a jövőt illetően is.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy a McLaren megállapodott-e már új főszponzorával, a szakember így felelt: „Magabiztosak vagyunk ez ügyben. Az év későbbi részében majd bejelentjük, mit is csinálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!