Whitmarsh: Túl sokat hibázott a McLaren - F1VILÁG.HU

Whitmarsh: Túl sokat hibázott a McLaren

HIRDETÉS

A McLaren F1 ügyvezetője, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy csapatának mielőbb javítania kell teljesítményén, ha versenyben szeretne maradni a Ferrarival és a BMW Sauberrel a szezon második felében.

A McLaren F1 ügyvezetője, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy csapatának mielőbb javítania kell teljesítményén, ha versenyben szeretne maradni a Ferrarival és a BMW Sauberrel a szezon második felében.

Annak ellenére, hogy a bajnokság még teljesen nyitott, hiszen Lewis Hamilton, Felipe Massa, és Kimi Raikkönen is azonos pontszámmal áll az élen kilenc futamot követően, Whitmarsh szerint csapata már eddig is túl sok pontot dobott el magától.

A brit szakember éppen ezért figyelmeztette csapatát, hogy javítson teljesítményén, és zárja ki a hibázás lehetőségét, mert a jövő hétvégi Német Nagydíjtól kezdve tökéletesen kell szerepelnie a szezon második felében.

“Vezetjük az egyéni bajnokságot Lewisnak köszönhetően, és a harmadik helyen állunk a konstruktőrök versenyében” – mondta Whitmarsh a csapat előzetesében. “Bár elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, és örülünk annak, hogy több győzelmet is arattunk már az idei évben, úgy érezzük, keményebben kell dolgoznunk, hogy egyenletesebb teljesítményre legyünk képesek a szezon hátralévő részében.”

“Több alkalommal is eldobtuk magunktól a már biztosnak hitt győzelmet, büntetéseket is bezsebeltünk, melyek megnehezítették az életünket. Több olyan alkalom is volt, mikor Heikki – önhibáján kívül – nem tudott pontot szerezni, mert nem biztosítottunk számára megfelelő versenygépet ahhoz, hogy kihozhassa magából a maximumot.”

“Éppen ezért úgy kell megkezdenünk a szezon második felét, hogy elsődleges célunknak azt kell tekintsük, hogy javítsunk teljesítményünkön, szorítsuk ki a hibákat, és minden egyes versenyre futamgyőztes autót biztosítsunk pilótáink számára. Továbbá már a bajnoki címekre kell fókuszálnunk, melyek még abszolút elérhetőek számunkra” – folytatta Whitmarsh.

Bár a McLaren fölényes győzelmet aratott a Ferrari felett az elmúlt versenyen Nagy-Britanniában, Hamilton nincs elszállva magától, mert tisztában van azzal, hogy az olaszokkal a szezon hátralévő részében is számolniuk kell majd.

“Mindig hatalmas a nyomás, mert mindenki azt várja tőled, hogy folyamatosan ott legyél az első helyen” – mondta Hamilton. “Már el is felejtettem az előző futamot, mikor megkezdtem a tesztelést a héten Hockenheimben.”

“Azonban a győzelem nyilván felszabadít egy kicsit, leveszi a válladról a terhet, mert nem kell azon gondolkodnod, hogy milyen problémáid voltak az elmúlt versenyen. Viszont mindig a földön kell járnod, nem szállhatsz el magadtól. Mi is ezt tesszük, és nagyon keményen dolgozunk, hogy jól szerepelhessünk a következő futamon.”

Hirdetés

A McLaren számos újítást kipróbált az e heti teszteken, melyek közül a legszembetűnőbb a cápauszony-szerű motorborítás volt, melyet Kovalainen szerint egyáltalán nem biztos, hogy már a jövő heti versenyen élesben is bevet a csapat.

“Az új motorborítás úgy lett tervezve, hogy javítson az autó aerodinamikai hatékonyságán, különösen a gyors íveken” – mondta Kovalainen.

“Véleményem szerint annak használata előnyt jelentett a teszten, azonban azt még túl korai lenne kijelenteni, hogy már a következő versenyen ékesben is bevetjük. Talán nem Hockenheim a legjobb hely annak bemutatására, és még azt is meg kell néznünk, milyen hatással van rá a keresztirányú szélmozgás.”

“Elég szeles volt az e heti tesztprogram, de nem észleltük, hogy ez hátrányt jelentett volna. Mindenesetre az új motorborítás előrelépést jelent” – tette hozzá a finn pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!