Williams: A Ferrari jobb annál, mint amilyennek tűnik

A Williams Forma-1-es csapatánál úgy vélik, a Ferrari közelebb van hozzájuk, mint a teszteredmények sugallják, így a bajnokság első felében nagy csatát vívhatnak az olaszokkal.


A Williams Forma-1-es csapatánál úgy vélik, a Ferrari közelebb van hozzájuk, mint a teszteredmények sugallják, így a bajnokság első felében nagy csatát vívhatnak az olaszokkal.

Bár tavaly a Red Bull mögött csak harmadik lett a konstruktőrök versenyében, nyers tempó tekintetében bizony a Williams volt a világbajnok Mercedes legfőbb ellenfele.

Ugyanez volt a helyzet a múlt héti utolsó előszezoni teszten is, ahol a Williamsnek sikerült maga mögé utasítania a Ferrarit.

A Williams vezető tesztmérnöke, Rod Nelson azonban úgy látta, Sebastian Vettel hibája miatt nem derült ki, a Ferrari valójában milyen tempóra is képes.

A négyszeres világbajnok a teszt utolsó napján próbálta ki a Pirelli szuperlágy gumijait, ám 4 tizeddel lassabbnak bizonyult, mint a williamses Valtteri Bottas.

„Azt hiszem, túl keményen nyomta a kör elején, és mire eljutott a feléig, már megette a gumikat” – mondta Nelson, amikor az AUTOSPORT munkatársa arról kérdezte, a Williams csapata vajon hol is áll a mezőnyben, főleg a Ferrarihoz képest.

„Szóval arra számítok, hogy a Ferrari valamivel közelebb lesz, mint látszott. Küzdeni fogunk velük, a szezon elején biztosan.”

Nelson mindazonáltal úgy látja, a Mercedes továbbra is nagy előnyben van.

„A Mercedes hihetetlenül erősnek tűnik. Meggyőződésem, hogy a tempójuk sokakat sokkolt egy kicsit. Minket is megdöbbentett, de a dobogós helyekért harcban kell, hogy legyünk.”

A Williams a 2013-as, kiábrándító idény után tavaly remekelt – összesen hatszor végzett dobogón –, Nelson pedig ez elég ok arra, hogy az idei szezonra több kockázatot vállaljanak.

„A 2013-as év után nyilvánvalóan a rendszeres pontszerzésre fókuszáltunk, szóval viszonylag kockázatmentes céljaink voltak. Be kellett gyűjtenünk jó sok pontot, mielőtt továbbléphettünk, és aztán már a dobogós helyeket tűztük ki célul. Ha pedig minden jól megy, szerezhetünk egy győzelmet, vagy akár kettőt.”

„Szóval az idei szezonnak azért már nagyobb tétje lesz. Van egy bizonyos szintű teljesítményünk – még nem láthattuk, hogy ez pontosan milyen is, de azért meglehetősen jó elképzelésünk van róla.”

„Bízunk abban, hogy a legtöbb versenyen értékes pontokat gyűjtünk majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!