Williams: A Force India kivételes munkát végez idén - F1VILÁG.HU

Williams: A Force India kivételes munkát végez idén

HIRDETÉS

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds elismerte, a brit istálló nagyon lemaradt a fejlesztésekkel a 2016-os Forma-1-es idény során, miközben riválisa, a Force India valósággal remekel.


A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds elismerte, a brit istálló nagyon lemaradt a fejlesztésekkel a 2016-os Forma-1-es idény során, miközben riválisa, a Force India valósággal remekel.

A grove-i bázisú csapat 2014-ben és 2015-ben harmadikként zárt a konstruktőrök versenyében, idén azonban a Force Indiával van nagy csatában a negyedik helyezésért.

A Williams hátránya jelenleg 10 pont az összetettben a silverstone-i istálló mögött, miközben már csak 4 verseny van hátra a szezonból.

Pat Symonds, a gárda technikai igazgatója elárulta, nem igazán sikerült előrelépniük az évad során, miközben a Force India „kivételes” fejlődést mutatott.

„Azt gondolom, látványosan stagnáltunk idén. Miközben más csapatok, különösképp a Force India, előreléptek” – mondta a szakember.

„A Force India egy nagy fejlesztési csomaggal abszolválta mindezt, ami manapság eléggé szokatlan, mert általában versenyről versenyre haladunk. De Barcelonában megtettek egy jelentős lépést, és bár ez ott akkor még nem volt ilyen feltűnő, nem sok időbe telt, mire megértették, hogyan használják a csomagjukat. Mi pedig eközben gyártottuk a fejlesztéseket, és javítottunk az autón.”

„Nem kérdés, hogy ha most visszatérnénk Barcelonába, akkor egy kicsit gyorsabbak lennénk, de a fejlődésünk nem lenne olyan jelentős, mint a Force Indiáé. Kivételes munkát végeztek.”

„Azt gondolom, alábbhagyott az a fejlesztési ütem, ami 2014-ben, de főleg 2015-ben nagyon erős volt.”

Habár a Williams már viszonylag korán átállt a 2017-es autó fejlesztésére, Symonds azt mondja, ez nem lehet kifogás.

Hirdetés

„Elég korán átálltunk a jövő évi autóra, de nem emiatt van minden. Mert bizonyos dolgok, melyekre rákoncentráltunk az évad elején, és amelyeket fejlesztettünk az évad során, egyszerűen nem váltak be úgy, mint vártuk. Nem sikerült elérnünk a kitűzött célokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!