Williams: A korai szezonkezdet hatással lesz a csapatokra - F1VILÁG.HU

Williams: A korai szezonkezdet hatással lesz a csapatokra

HIRDETÉS

Komoly anyagi hatással lesz a Forma-1 csapataira az, hogy az előzetes tervekkel ellentétben korábban kezdődik majd a 2016-os idény.


Komoly anyagi hatással lesz a Forma-1 csapataira az, hogy az előzetes tervekkel ellentétben korábban kezdődik majd a 2016-os idény.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a múlt hónapban döntött arról, hogy két héttel előrébb hozza az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat, melyet így március 20-án tartanak majd Melbourne-ben.

Emiatt a csapatoknak komoly átszervezéseket kellett végrehajtaniuk gyáraikban, hogy versenyautóik időben elkészüljenek a szintén előrébb hozott, február 22-i barcelonai tesztre.

„Hatása van mindennek, ehhez kétség sem fér” – nyilatkozta a minap Rob Smedley, a Williams csapatának teljesítményért felelős főmérnöke.

„De újraterveztünk már mindent, most le kell ülnünk, és át kell néznünk a működési tervünket az első tesztig. A terveink már készek voltak, de most mindent újra meg kell csinálni. És így sokkal költségesebb lesz.”

„De abban nem lesz változás, hogy mikor láthatjuk először az autót, vagy hogyan fog az működni az első teszten, vagy épp Ausztráliában.”

„Egyszerűen drágább lesz nekünk, és az összes többi csapatnak is, mert újra kell írni a gyártási terveket, hiszen a tervezésen nem akarunk változtatni. Az első teszten talán kevesebb alkatrészünk lesz, mint szeretnénk, de ezzel együtt kell élnünk. Nem tudunk a levegőből elővarázsolni alkatrészeket. Az első pár napban feltehetően kevesebb mennyiség áll majd rendelkezésünkre mindenből.”

„Szóval komoly hatása lesz a változtatásnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!