A Williams az új autóra költi Szirotkin pénzét

Fotó: Williams F1
Fotó: Williams F1

A 2018-as versenyautó fejlesztésére költi majd a Szergej Szirotkin támogatóitól érkező pénzt a Williams Forma-1-es csapata.

A brit istálló januárban jelentette be, hogy az ifjú orosz lesz Lance Stroll csapattársa a következő idényben, habár a csapat ülésére Robert Kubica, Pascal Wehrlein és Paul di Resta is pályázott.

A Williamsnél azt mondják, Szirotkin meggyőző teljesítményt nyújtott a tavalyi abu dhabi teszten, sokan mégis úgy tartják, tehetős orosz szponzorai többet nyomtak a latba.

Szirotkin fő támogatója, az SMP Racing azt mondja, az általuk befektetett pénzt az autó fejlesztésére fordítják majd.

„A megállapodás financiális oldala titkos, de nagyon bizakodóak vagyunk – sőt, ami azt illeti, biztosak vagyunk benne –, hogy a pénzt a fejlesztésekre fordítják majd, hogy az autó gyorsabb legyen” – mondta Dimitrij Szamorukov, az SMP Racing ügyvezetője.

„Hogy még pontosabb legyek: tudjuk, hogy a Williamsszel való financiális együttműködés az autó fejlesztését célozza. Bármennyi pénzről is van szó, azt arra fordítják, hogy az autó versenyképesebb legyen.”

Az SMP főnöke, Boris Rotenberg mindazonáltal azt mondja, véleménye szerint nem a pénz volt a döntő tényező Szirotkin szerződtetésében.

„A pénz mindig fontos része a motorsportnak, hiszen ez egy drága sport” – fogalmazott.

„De nem a pénz, hanem Szergej számított, aki bizonyította, hogy képes jól dolgozni az autóval, és tud olyan gyors lenni, mint a csapat állandó versenyzői. Jól tud együtt dolgozni az autóval, és képes jó kapcsolatot felépíteni a csapattal.”

„Ezért választotta őt a Williams – azért, mert Abu Dhabiban minden tőle telhetőt megtett, és meglepett mindenkit. Igen, pénzt fektetünk be, de a technológiába fordítjuk, az új autóba, amit februárban látunk majd.”

Fotó: Williams F1

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe biztos benne, a 2018-as versenyautó jelentős előrelépés lesz majd a grove-i istálló számára.

„Úgy gondoljuk, komoly előrelépés lesz majd a tavalyi autóhoz képest. De hogy ez hová juttat bennünket a többi csapathoz képest, azt nem tudjuk megjósolni. Optimisták vagyunk, ugyanakkor reálisan is látjuk a helyzetünket” – mondta.

 

Kapcsolódó cikkek

Orosz kézbe kerülhet a Williams?

Az Orosz Nagydíj promótere úgy gondolja, remek lehetőség lenne a milliárdos Dmitry Mazepin számára, hogy felvásárolja az F1-es Williams istállót.

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Friss hírek