Megosztás:

A Williams elismeri, a Toro Rosso mögé került

A Williams alábecsülte a Toro Rossót a téli teszteken.
A Williams alábecsülte a Toro Rossót a téli teszteken. © Williams F1

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds bevallotta, alábecsülték a Toro Rosso erejét, és az Ausztrál Nagydíjon bebizonyosodott, az olasz kiscsapat mögé csúsztak vissza a teljesítményt tekintve.

A melbourne-i időmérő edzésen Max Verstappen és Carlos Sainz is beverekedték magukat a Q3-ba, ’szendvicsbe’ helyezve a williamses Felipe Massát, aki a hatodik rajthelyet szerezte meg.

Bár a kusza versenyen a Toro Rosso versenyzői a kilencedik és tizedik helyekre csúsztak vissza, a Williams technikai igazgatója szerint az időmérőn látszottak a valós erőviszonyok.

„A teszteken nem láttuk tisztán, hogy is áll a Toro Rosso”- mondta Pat Symonds.

„Amikor rangsoroltuk az autókat, hibáztunk, mert nem álltak rendelkezésünkre tökéletes adatok – a Toro Rossót például negatívabbnak ítéltük meg, ami hiba volt.”

„A Toro Rosso az egyetlen, mely csapat igazán meglepett minket. A többiek nagyjából úgy állnak, ahogy prognosztizáltuk.”

Symonds azt mondja, egyértelmű, hogy a Williams a Toro Rosso mögé csúszott vissza.

„A Toro Rosso után mi jövünk, majd a Force India. Nem szeretném elszeparálni magunkat a Force Indiától és a Red Bulltól. A Toro Rosso gyorsabb a Red Bullnál, de a Red Bull jól kijátszotta a lapjait a futamon, a legtöbbet hozták ki belőle. De majd meglátjuk, a különböző pályákon hogy alakulnak a dolgok.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Elavult és rosszul strukturált a Forma-1 szabályalkotási folyamata, a versenyzőknek pedig elegük...

Hozzászólások

( komment)