Williams: Hiba volt elengedni Newey-t - F1VILÁG.HU

Williams: Hiba volt elengedni Newey-t

HIRDETÉS

A Williams istálló névadó tulajdonosa, Sir Frank Williams elismerte, csapata azóta küszködik komoly gondokkal, mióta főtervezője, Adrian Newey a ’90-es évek végén távozott Grove-ból.


A Williams istálló névadó tulajdonosa, Sir Frank Williams elismerte, csapata azóta küszködik komoly gondokkal, mióta főtervezője, Adrian Newey a ’90-es évek végén távozott Grove-ból.

A brit alakulat 1997-ben világbajnoki címet nyert, Adrian Newey pedig ezt követően hagyta el az istállót. A Williams azóta nem ért el komoly sikereket a Forma-1-ben, miközben egykori főtervezője előbb a McLarent, majd később a Red Bull Racinget virágoztatta fel.

Az F1 Racing magazinnak nyilatkozva Frank Williams elárulta, hiba volt elengedni Newey-t.

„Részvényeket szeretett volna vásárolni a csapatból, én azonban akkoriban nem akartam ezt” – ismerte be a Williams első embere. „Utólag vitatható a dolog, hiba volt. Adrian egy figyelemreméltó egyén.”

A Williams 2011-ben F1-es történetének legrosszabb szezonját produkálta, 5 megszerzett ponttal ugyanis a konstruktőri tabella kilencedik helyén zárt.

A csapat idén nagy reményekkel vág neki a bajnoki évadnak, hiszen Bruno Senna személyében új versenyző érkezik a Williamshez, ám a gárda komoly szerkezeti átalakuláson is átesett, mi több, 2012-ben már nem a Cosworth, hanem a Renault motorjait használhatja.

„Nem vagyok mérnök, de már sok jó és rossz autót láttam – a miénk pedig nem volt elég gyors” – mondta Williams a csapat tavalyi, FW33-as kódjelet viselő versenygépéről. „A legtöbb fontos területen hiányosságai voltak, de főként aerodinamikai tekintetben küszködtünk. És talán a kellő lóerő sem volt meg. Egyszerűen nem volt elég gyors.”

„A Renault motorjai reményt adnak nekünk, és van három új szakemberünk is.”

Habár sokat vár megújult csapatától, Williams elismeri, még keresik azt az ember, aki bajnokká teheti a brit alakulatot az elkövetkező években.

Hirdetés

„Továbbra is van egy problémánk, az pedig Adrian Newey. Csak egy van belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!