Williams: Kubicának ki kell érdemelnie az F1-es ülést 2019-re - F1VILÁG.HU

Williams: Kubicának ki kell érdemelnie az F1-es ülést 2019-re

HIRDETÉS
Fotó: XPB

Robert Kubicának „ki kell érdemelnie” a Williams ülését a 2019-es Forma-1-es évadra – ezt mondta a brit istálló technikai igazgatója, egyben résztulajdonosa, Paddy Lowe.

Kubica idén a Williams tartalék- és fejlesztőversenyzője lesz a Forma-1-ben, miután az istálló úgy döntött, Szergej Szirotkint ülteti autójába az előttünk álló idényben.

Paddy Lowe nemrég egy interjúban már beszélt arról, Kubicának lehet esélye arra, hogy jövőre versenyezzen is a Williamsszel, most azonban kifejtette, a lengyelnek keményen meg kell dolgoznia ezért.

„Robert számára ez egy utazás volt ahhoz, hogy megtalálja a Forma-1-be visszavezető utat a ralibalesetben elszenvedett kézsérülése után” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

„És le a kalappal előtte, mert hihetetlen elkötelezettség, rengeteg bátorság és eltökéltség kellett hozzá. És ő még mindig halad ezen az úton. Úgy gondolom, azzal, hogy a következő év során a fejlesztőversenyzőnk lesz, ez az út folytatódik.”

„Szóval nem mindig arról van szó, hogy mi hiányzott. Ez egy versenyképes piac egy pilótaülés megszerzéséhez. Sokkal-sokkal több a tehetséges versenyző, mint amennyi az elérhető ülés.”

„És Robert sem akarná másképp. Neki is ki kell érdemelnie egy versenyzői ülést, bármilyen ülés is legyen elérhető 2019-ben.”

Úgy tudni, Kubica az Abu Dhabi Nagydíjat követő teszten nem nyújtott olyan jó teljesítményt, mint Szirotkin, és főleg az egykörös tempója nem volt az igazi. Arra a kérdésre, hogy a lengyelnek miben kellene fejlődnie, Lowe így felelt: „Erről nem fogok beszélni. Rengeteget dolgoztunk több versenyzővel is a kiválasztási folyamat során.”

„Szergejt a teljesítménye alapján választottuk – nemcsak Roberttel, hanem több versenyzővel szemben. Ő volt az egyértelmű favorit.”

Hirdetés

A Williams fejlesztőversenyzőjeként Kubica az előszezoni és évközi teszteken is részt vesz majd, illetve néhány pénteki szabadedzésen is autóba ülhet.

Emellett pedig rengeteget dolgozik majd a Williams grove-i szimulátorában.

„Robert nagyban hozzájárul majd a technikai csapat munkájához – ő nem egy olyan srác, aki csak ül a kispadon, és vár a lehetőségre” – mondta Lowe.

„Adunk neki lehetőséget az autóban is, és dolgozhat a szimulátorban. A legfontosabb, hogy segíthet minket az autó fejlesztésében, és támogatni fogja a versenyzőink programját.”

Fotó: Williams F1

A szakember hozzátette, biztos benne, hogy Kubica nagyon magas szinten tudna teljesíteni, ha úgy adódna, hogy valamely versenyzőjük helyett be kell ugrania.

„Rendben lenne, ebben teljesen biztosak vagyunk. Nem lenne a tartalékversenyzőnk, ha nem gondolnánk úgy, hogy képes versenyezni. És nemcsak versenyezni, hanem jól is teljesíteni a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!