Williams: Lehetetlen helyzetbe hozták az Forma-1-et - F1VILÁG.HU

Williams: Lehetetlen helyzetbe hozták az Forma-1-et

HIRDETÉS

Egyszerűen túl késő van ahhoz, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) változtasson az idei versenynaptáron, hogy még idén megtarthassák az elmaradt Bahreini Nagydíjat – véli a Williams istálló ügyvezető igazgatója, Adam Parr.


Egyszerűen túl késő van ahhoz, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) változtasson az idei versenynaptáron, hogy még idén megtarthassák az elmaradt Bahreini Nagydíjat – véli a Williams istálló ügyvezető igazgatója, Adam Parr.

Az FIA Motorsport Világtanácsa (WMSC) múlt pénteken döntött úgy, hogy elfogadja azt a javaslatot, miszerint a márciusban elhalasztott versenyt október 30-án rendezzék meg, így az Indiai Nagydíjra egy decemberi időpontban utazzon a Forma-1 mezőnye.

A csapatok és versenyzők részéről sokat vitát kavart a döntés, a Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezete (FOTA) nemrégiben levelet intézett az illetékeseknek, melyben kifejtették álláspontjukat, miszerint nem szándékoznak Bahreinben versenyezni a kérdéses időpontban.

A Williams részéről sem értik, az FIA miképp hozhatott ilyen döntést, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel a teljes F1-es világot.

„Nem arról van szó, hogy megrendezik-e a versenyt, hanem arról, hogy megváltozik-e a versenynaptár a szezon ezen szakaszában, és ez az, amiről mi írtunk” – mondta a szakember a Reutersnek.

„A probléma, ami miatt aggódunk, hogy a rajongók, a szponzorok, a csapatok különféle logisztikai előkészületeket tettek már, hogy Indiában legyenek a szóban forgó hétvégén, október 30-án, nekünk pedig már prezentáltak egy olyan versenynaptárat, mely szerint december 11-én lesz a verseny.”

„Hogy mondjuk azt az embereknek, akik már lefoglaltak egy kéthetes utazást Indiába, hogy részt vegyenek a versenyen, hogy ’bocsi, te ott leszel Indiában, de mi nem’?”

„Már elmagyaráztuk az álláspontunkat. És nincs mit mondani erről. Egyszerűen túl késő van ahhoz, hogy változzon a versenynaptár.”

A Williams versenyzője, Rubens Barrichello is úgy véli, semmi esély arra, hogy Bahreinben versenyezzenek az idei évben.

Hirdetés

„A szezon során már volt szó róla, hogy egy-két verseny után megtarthatják a futamot, de a probléma előrehaladtával egyre inkább úgy véltem, nincs mód arra, hogy visszatérjünk Bahreinbe.”

„Tehát gyakorlatilag sokkolt, amikor megtudtam, hogy elfogadták a dolgot és a Forma-1 visszatér oda.”

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone a napokban úgy nyilatkozott, meggyőződése, hogy Bahreinben nem rendeznek versenyt az idei évben – a Motorsport Világtanács múlt heti döntése ellenére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!