Williams: Mi akarjuk győzelemhez segíteni Bottast

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams elárulta, nagyon csalódott lenne, ha Valtteri Bottas egy másik istálló színeiben szerezné meg első Forma-1-es győzelmét.


A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams elárulta, nagyon csalódott lenne, ha Valtteri Bottas egy másik istálló színeiben szerezné meg első Forma-1-es győzelmét.

A finn tehetség 2013-ban debütált a száguldó cirkuszban, és bár kilencszer már felállhatott a dobogóra, nyernie mindezidáig nem sikerült.

Bottas ráadásul a hírek szerint egyeztetéseket folytat a Renault-val, így nem kizárt, hogy a 2016-os szezon végén távozik a Williamstől.

„Mint ahogy folyamatosan mondom is ezt neki, alig várom, hogy egy olyan autót adhassak neki, amellyel képes a győzelemre” – mondta Claire Williams az Autosportnak.

„Velünk kezdte a pályafutását, rengeteg időt hagyott nekünk, velünk maradt, jóban és rosszban is lojális volt a csapathoz. Szóval azt szeretném, ha a Williams lenne az a csapat, mely megadja neki az első futamgyőzelmet – ez a célunk jelenleg.”

„Idén is nagyon erős volt, de mindig az. Ha beül az autóba és lehajtja a rostélyt, mindig teljesíteni fog. Higgadt és egyenes. Nagyszerű munkát végzett idén, rengeteg pontot szállított a csapatnak.”

Bottast egyébként az elmúlt évben összefüggésbe hozták a Ferrarival is, Claire Williams szerint azonban az akkor szerzett tapasztalat sokat segített versenyzőjének abban, hogy megbirkózzon az idei pletykákkal.

„A Ferrariról szóló híresztelések komoly leckéül szolgáltak számára. Megtanulta, hogyan kezelje az ilyen dolgokat úgy, miközben ő egy rendkívül tehetséges versenyző, tehát mindig lesznek pletykák és spekulációk körülötte. Ezt el kell választania a feladataitól, amit annál a csapatnál végez, amely a fizetését adja, és amelynek felelősséggel tartozik.”

„Ő ezt megtette, kiváló munkát végzett, és szerintem rengeteget tanult a tavalyi helyzetből, amit idén hasznosítani tud.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél