Williams: Nehéz lesz előrelépni a harmadik helyről - F1VILÁG.HU

Williams: Nehéz lesz előrelépni a harmadik helyről

HIRDETÉS

Óriási kihívás vár a Williams Forma-1-es csapatára, ha 2015-ben javítani akar tavalyi parádés teljesítményén – ezt nyilatkozta a patinás istálló technikai igazgatója, Pat Symonds.


Óriási kihívás vár a Williams Forma-1-es csapatára, ha 2015-ben javítani akar tavalyi parádés teljesítményén – ezt nyilatkozta a patinás istálló technikai igazgatója, Pat Symonds.

A Williams remek évet zárt tavaly, hiszen harmadikként zárt a konstruktőrök versenyében, noha 2013-ban még története egyik leggyengébb idényét zárta, amikor csupán kilencedik lett a csapatok bajnokságában.

A grove-i gárda nagy célokat tűzött ki maga elé 2015-re: szeretne visszatérni a győztesek útjára. A csapatnál persze pontosan tudják, rendkívül nehéz dolguk lesz.

„Magasra tettük a mércét” – mondta Pat Symonds technikai igazgató.

„Nem vagyunk olyan csapat, mely anyagi problémákkal küszködik, viszont a költségvetésünk össze sem mérhető riválisainkéval. Éppen ezért óriási öröm számomra, hogy tavaly le tudtuk győzni a Ferrarit – feleakkora költségvetéssel voltunk jobbak náluk!”

„De a harmadik helyről előrelépni talán még nehezebb, mint a kilencedikről feljönni a harmadikra. Láthatjuk, hogy sok riválisunknál vannak vagy új erőforrások, vagy új szakemberek, szóval ki kell használnunk a folytonosságból eredő előnyünket. Tovább kell nyomnunk.”

Habár a Williams tavalyi kiváló szereplésében komoly szerepet játszott, hogy az istálló Mercedes-motorokra váltott, Symonds azt mondja, bőven voltak más döntő tényezők is.

„Nemcsak az erőforrás döntött. 2013-ban ugyanolyan motorunk volt, mint annak a csapatnak, mely végül világbajnok lett, mégis csak kilencedikként zártunk” – magyarázta.

„Sok újdonság volt 2014-ben – persze nyilván az erőforrás volt a legszignifikánsabb. De ott volt például az elektromos fékrendszer, az új aerodinamikai szabályok. Ezek végül sokkal nagyobb jelentőséggel bírtak, mint gondolták.”

Hirdetés

„Azt gondolom, remekül jöttünk ki mindebből. A fékrendszerünk abszolút hibátlan volt – versenyzőink észre sem vették, hogy ott van! Ez pedig annak a mérnöki minőségnek a bizonyítványa, amit 2014-ben be tudtunk vezetni.”

„Soha nincs varázsszer. Arról szól a történet, hogy minden jól működjön együtt, és nemcsak technikai értelemben, hanem működési értelemben is.”

„Versenycsapatként is sokat fejlődtünk a télen és az idény során is. Ezt olyan egyszerű dolgokkal tudom illusztrálni, mint a kerékcserék: 2013-ban ugyanis a Williams kerékcseréi igencsak aggasztóak voltak! 2014-ben viszont néhányszor a miénk volt a legjobb kiállás egy hétvége során. Következetesen jók voltak a kerékcseréink, és megmutattuk, hogy fejlődik a csapat, az évad végére pedig az élmezőnyben versenyeztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!