A Williams nem akar beszélni Kubica sebességéről - F1VILÁG.HU

A Williams nem akar beszélni Kubica sebességéről

HIRDETÉS
Fotó: XPB

Nem kíván nyilatkozni Robert Kubica Abu Dhabiban mutatott tempójáról a Williams Forma-1-es csapata.

A lengyel versenyző kedden és szerdán róhatta a köröket az istálló FW40-es versenyautójával, a második tesztnapot pedig a 7. pozícióban zárta, 2 másodperccel lemaradva az élen végző Sebastian Vetteltől.

Kubica viszont 4 tizeddel gyorsabb volt Szergej Szirotkinnál, aki szintén tesztelt a Williamsszel ma. Az orosz a Pirelli lágy, Kubica pedig a hiperlágy abroncsaival érte el legjobbját.

A Williams technikai igazgatója, egyben résztulajdonosa, Paddy Lowe mindazonáltal azt mondja, a köridők árnyalják a képet, ezért nem is akarja megvitatni a lengyel tempóját.

„Nem fogok a sebességről beszélni. Ez egy összetett téma” – mondta a szakember a szerdai tesztnap után.

„Biztos vagyok benne, hogy szeretnének tőlem válaszokat kapni ezzel kapcsolatban, de ezt nem fogjuk megvitatni. Ez egy nagyon komplikált téma – a teljesítmény és a sebesség. Szóval a táblázatból olvasni eléggé félrevezető. Úgyhogy nem fogok erről beszélni.”

„Magunknak pedig még nem elemeztük ki.”

Lowe ismét kiemelte, Kubicának nem voltak fizikai problémái a teszten.

„Silverstone-ban és Magyarországon vezette a 2014-es autót, szóval sok információnk volt már, és Robert fantasztikus munkát végzett. Ő egy nagyon-nagyon profi srác, rengeteg tudással és tapasztalattal, és ez nagyon hasznos volt.”

Hirdetés

„Meg akartuk nézni őt, mert még nem vezette az idei autót, nem vezetett az idei gumikkal. Szóval érdekes volt látni, hogyan boldogul velük. Nem voltak gondjai. Abszolút rendben van. Jól vezet, nem panaszkodik, nincsenek problémái. Minden remekül ment.”

A szakember hozzátette, a Williams számára nem sietős dönteni arról, hogy ki lesz Lance Stroll csapattársa 2018-ban.

„Akkor hozzuk meg a döntést, amikor készen állunk. Ha már minden információ a rendelkezésünkre áll. Az, hogy hoztunk ide versenyzőket, nem jelenti azt, hogy őket vesszük fontolóra a jövő év vonatkozásában. Ez egy gumiteszt volt, ami egy lehetőség volt arra, hogy megnézzük két pilótát, és Lance is kipróbálhatta az új gumikat. Ez volt a célunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!