Williams: Nem számít, hogy Kubica volt gyorsabb a teszteken - F1VILÁG.HU

Williams: Nem számít, hogy Kubica volt gyorsabb a teszteken

HIRDETÉS
Fotó: Williams

A 2018-as F1-es szezont megelőző teszteken Robert Kubica a Williams tartalékpilótájaként körözhetett Barcelonában, időeredményei pedig az adott napokon jobbak voltak, mint a csapat állandó versenyzőié, Lance Strollé és Sergey Sirotkiné.

Kubica is esélyes volt arra, hogy 2018-ban versenyzői ülést kapjon a Williamsnél, azonban a csapat végül az újonc Sergey Sirotkin mellett döntött. A lengyel pilóta a barcelonai teszteken két alkalommal is autóba ülhetett, és az adott napon mindkétszer a másik Williams-pilóta előtt végzett – Sirotkint 3 tizedmásodperccel, Strollt pedig 6 tizeddel előzte meg.

Clair Williams, az istálló helyettes csapatfőnöke nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban, és szerinte nincs alapja az embereknek arra, hogy összehasonlítsák a versenyzőik köridejeit, ugyanis azokat különböző időpontokban, különböző beállításokkal teljesítették.

„Az emberek megnézik az eredményeket, és egy teszt alatt egy csapaton belüli pilótákat próbálnak összehasonlítani, miközben nem tudják, hogy a mérnökök milyen programmal küldték ki az autókat, illetve nem veszik figyelembe az időjárási körülményeket, illetve azt, hogy mikor futják a leggyorsabb idejüket…” – kezdte Williams.

„Azt kérdezik, hogy vajon a Williams rossz döntést hozott, mert a tartalékpilótának van jobb körideje? Nem, ez nem így van” – fejezte be gondolatmenetét a csapatfőnök-helyettes.

Williams hozzátette, amit viszont le lehet vonni a tesztek eredményeiből, az az, hogy a Mercedes áll az élen.

„Ha ránézünk az időeredményekre, akkor mondhatjuk, hogy „wow, a Mercedes az első”. Ez valószínűleg így van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!