Williams: Nincs elég tapadása az új autónak - F1VILÁG.HU

Williams: Nincs elég tapadása az új autónak

HIRDETÉS

Válaszokat akar a hétvégi Maláj Nagydíjon a Forma-1-es Williams – a gárda egyelőre nem érti, miért teljesített olyan gyengén a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon.


Válaszokat akar a hétvégi Maláj Nagydíjon a Forma-1-es Williams – a gárda egyelőre nem érti, miért teljesített olyan gyengén a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

A brit istálló sokat várt a szezon első versenyétől, a téli teszteken látottak alapján ugyanis jól felkészülten várta a 2013-as bajnokságot.

Ennek ellenére versenyzői végigszenvedték a melbourne-i hétvégén: sem az időmérőn, sem a futamon nem voltak versenyképesek, Pastor Maldonado ráadásul ki is esett a versenyen, míg Valtteri Bottas csak tizennegyedikként ért célba.

„Egész télen úgy véltük, hogy sikerült jelentős előrelépéseket tennünk, de ez a hétvége nyilvánvalóan felnyitotta a szemünket” – mondta csalódottan a Williams technikai igazgatója, Mike Coughlan.

„Egyszerűen nincs elég tapadása az autónak, ez pedig visszaüt a gumikopás és az abroncsok felmelegítése miatt. Szerintem nem a gumik okolhatók mindezért, egyszerűen nincs elég leszorítóerő.”

A Williams már múlt pénteken, a melbourne-i szabadedzéseken összehasonlító teszteket végzett annak érdekében, hogy válaszokat kapjon. Ennek megfelelően Maldonado és Bottas két különböző kipufogó-konfigurációt is kipróbált, a Williams pedig úgy döntött, a korábbi változattal folytatja a versenyzést.

„Visszatértünk ahhoz a verzióhoz, ami a bemutatón is fent volt az autón, a versenyzők ugyanis jobbnak érezték azt a teszten, és a karosszéria hűtése is egyszerűbb volt. Ezt éreztük a jobb megoldásnak, mert kevesebb volt az ismeretlen tényező. Lehet, hogy Malajziában ismét elvégzünk majd egy összehasonlítást a hőmérséklettől függően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!