Fotó: Force India
Hírek

Williams: Ocon is harcban van a második ülésért

A Williams Forma-1-es csapatánál elismerik, „őrültek lennének”, ha nem vennék fontolóra Esteban Ocon szerződtetését a 2019-es szezonra.

A brit istálló pénteken jelentette be, egyik versenyzője a következő idényben George Russell lesz majd, a csapat másik üléséért pedig Szergej Szirotkin, Robert Kubica és Esteban Ocon harcolhat.

A csapatot jelenleg Lance Stroll és Szirotkin képviselik az F1-ben, előbbi versenyző azonban szinte biztosan távozik a csapattól, és jövőre a Force Indiánál folytatja, ahonnan viszont emiatt Esteban Oconnak kell majd távoznia.

„Még mindig sokat dolgozunk a versenyzők kiértékelésén” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes a Sky Sports F1 televíziónak, amikor arról kérdezték, kié lehet a Williams második ülése.

„Meglehetősen rövid a listán. Nagyon elégedettek vagyunk azokkal a versenyzőkkel, akiket kiértékelünk, és nem fog sokáig tartani a végleges döntés meghozatala. Természetesen Esteban is benne van a kalapban. Őrültek lennénk, ha nem vennénk őt figyelembe.”

Szólj hozzá!