Williams: Semmi bajunk a Mercedes motorjaival!

Fotó: Williams F1
Fotó: Williams F1

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams tagadta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint elégedetlenek a Mercedes nyújtotta szolgáltatásokkal, és ők kérték a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) arra, figyelmeztesse a motorgyártókat az egyenlő bánásmódra.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting még januárban figyelmeztette a motorgyártókat arra, a szabályok szerint a partnercsapatokat ugyanolyan bánásmódban kell részesíteniük, mint saját, gyári csapataikat.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke erre reagálva csak annyit mondott a médiában, „kérdezzék Claire Williamst” az üggyel kapcsolatban.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a minap tagadta, hogy nem nyújtanak olyan szolgáltatást a Force Indiának és a Williamsnek, mint amilyet kellene, nemrég pedig megszólalt utóbbi istálló vezetője is.

„A közelmúltban a sajtóban napvilágot látott véleményekkel ellentétben visszautasítjuk, hogy megkérdőjelezzük a Mercedes-AMG HPP-től kapott erőforrások azonosságát” – fogalmazott Claire Williams csapatfőnök.

„Meggyőződésünk, hogy a Mercedes, a Force India és a Williams által használt erőforrások teljesen azonosak úgy a hardver, mint a szoftver tekintetében. Kiváló szakmai és személyes partnerséget ápolunk a Mercedesszel, és arra összpontosítunk, hogy folytassuk ezt a remek közös munkát, ahogy felkészülünk az új szezont megelőző eheti, barcelonai tesztre.”

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe nemrég kifejtette, a Mercedesnek nem állna érdekében az, hogy gyengébb motorokat adjon partnereinek, hiszen 6 autóval többet tanulhatnak, mint kettővel.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek