Hírek

Williams: Szemmel kell tartanunk a McLarent

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint oda kell figyelniük a McLarenre, a brit istálló ugyanis előreléphet 2018-ban annak köszönhetően, hogy nem a Honda, hanem a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben.

A Williams tavaly ismét az 5. helyen zárt a konstruktőri pontversenyben, 26 ponttal megelőzve a Renault.

Eközben a McLaren nehéz évet produkált, Hondával való partnersége ugyanis továbbra sem volt gyümölcsöző – a felek pedig végül megállapodtak abban, hogy útjaik 2017 végén különválnak.

A patinás brit istálló idén már a Renault V6-osaival vesz részt az F1-es küzdelmekben, Paddy Lowe, a Williams technikai főnöke pedig kíváncsian várja, mekkorát tud előrelépni a McLaren.

„Érdekes lesz. A Honda meglehetősen erősnek tűnt az elmúlt év vége felé, szóval érdekes lesz látni, hogy milyen előrelépést tesz, vagy nem tesz a McLaren a télen” – fogalmazott a szakember.

„Egy olyan versenycsapatról beszélünk, melyet tisztelnünk kell, szóval kétségkívül rajtuk tartjuk a szemünket.”

Lowe azt mondja, elégedett a Williams által elért fejlődéssel, habár nem tudtak harcba szállni a Force Indiával a 4. helyért.

„Néhány eredmény győzelemmel ért fel számunkra, különösen Felipe [Massa] 7. helye Brazíliában” – mondta.

„Nagyszerű volt, főleg, mert az autónk nem volt elég gyors ehhez az eredményhez. Szóval kiváló csapatmunka volt. Hihetetlen csapatmunkára van szükség ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki abból, amink van, legyen az egy győztes autó, vagy egy középmezőnybeli versenygép.”

„Voltak vereségeink, hibáink, de összességében a csapat nagyszerű munkát végzett. Szerettünk volna a 4. helyen végezni. Le a kalappal a Force India előtt, fantasztikusan dolgoztak, és megérdemlik az eredményt.”

„De az 5. hely megőrzése sem volt garantált, ha megnézzük, milyen ellenfelekkel kellett harcba szállnunk.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
Különleges bejegyzést tett közzé közösségi oldalain a McLaren Forma-1-es csapata. A brit istálló wokingi központjába látogatott ugyanis ma az a…