Williams: Szükségünk van Kubica küzdőszellemére - F1VILÁG.HU

Williams: Szükségünk van Kubica küzdőszellemére

HIRDETÉS
Robert Kubica jócskán megdolgozott az idei évben azért, hogy versenyzői ülést kapjon a Williams F1-es csapatánál – állítja a helyettes csapatfőnök.
Fotó: Hungaroring Media

Robert Kubica jócskán megdolgozott az idei évben azért, hogy versenyzői ülést kapjon a Williams F1-es csapatánál – állítja a helyettes csapatfőnök.

Kubica nyolc évnyi kihagyás után tér vissza a Forma-1-be a 2019-es szezonban, amit nemcsak Kubica és a szurkolói, de a csapat is nagyon vár már. Kubica 2011-es ralibalesete óta azon dolgozik, hogy felépüljön, és visszatérhessen a versenypályára. Sokáig ez elképzelhetetlennek tűnt, azonban jövőre a Williamstől kap lehetőséget a lengyel pilóta.

Claire Williams csapatfőnök-helyettes szerint Kubica igazán megdolgozott azért, hogy most versenyzői ülést kapjon, hiszen rengeteget segített az istállónak az idei évben is: a nagydíjak helyszínein és a gyárban is sok időt töltött.

„Robert fantasztikus munkát végzett idén a csapatért” – nyilatkozott Williams.

„Nagyon keményen dolgozott a tartalékversenyzői szerepben, és remek munkát végzett a versenypályán is.”

Williams hozzátette, az előrelépéshez nagy szükségük van Kubica küzdőszellemére – biztosak benne, hogy ebben nem fognak csalódni.

„De a jövő év, ahogy mondtam már, egy új kezdet a Williams számára, és sok időt töltöttem Roberttel az idei szezonban. Nagyon élvezem a társaságát, a küzdőszellemét. Most a csapatban erre van szükségünk.

„Arra van szükségünk, hogy mindenki nyomja, és úgy gondolom, Robert hozzájárul ehhez 2019-ben és utána is.”

Hirdetés

„Az egyik dolog, ami nagy hatással volt rám Roberttel kapcsolatban, a tény, hogy nem kapott versenyzői ülést idén, de elfogadta a tartalékpilótai szerepkört. Ez sokat elmond a személyiségéről. Azzal, hogy időt szentelt rá, és a kulisszák mögött dolgozott a csapattal, felbecsülhetetlen tapasztalatot szerzett a jövő évi versenyekhez.”

„Mindenkit ismer a csapatban, mindenkivel jól kijön, a gyárban is sok időt tölt, hogy segítse a teljesítményünk javulását” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!