Williams: Valós a teszten látott tempónk - F1VILÁG.HU

Williams: Valós a teszten látott tempónk

HIRDETÉS

Az előszezoni tesztek után igencsak magabiztosan várhatja a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjat a Williams Forma-1-es csapata – így nyilatkozott a minap az istálló technikai igazgatója, Pat Symonds.


Az előszezoni tesztek után igencsak magabiztosan várhatja a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjat a Williams Forma-1-es csapata – így nyilatkozott a minap az istálló technikai igazgatója, Pat Symonds.

A szakember tavaly augusztusban csatlakozott a grove-i gárdához, elmondása szerint pedig a csapat minden tervezett munkát elvégzett a téli teszteken.

Bár azt ő sem tudja megmondani, hogy a Williams az élmezőnyben harcolhat-e idén, rendkívül elégedett a látottakkal, és optimista – főleg az FW36-os versenygép megbízhatósága miatt.

„Minden házi feladatot elvégeztünk, amit csak lehetett, szóval némi önbizalommal utazhatunk Melbourne-be” – fogalmazott Symonds az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva.

„Ráadásul mindezt meglehetősen jó tempóval tettük, szóval tényleg kiaknáztunk mindent. Egy olyan váltónk van, mely a teljesített kilométereket tekintve túlteljesített, és elég kemény tempót tudtunk autózni sok üzemanyaggal és kevés üzemanyaggal egyaránt.”

„Folyamatosan a határokat feszegettük az autóval, szóval nem pusztán körözgettünk, úgyhogy remélem, hogy feltártunk mindent, ami leselkedhet ránk.”

Symonds kifejtette, nagyon bízik abban, hogy csapata értékes pontokat szerezhet majd a 2014-es bajnokság első versenyén, Ausztráliában.

„Határozottan egy erős pontszerző helyben reménykedek, szeretném, ha tiszteletreméltó pozícióban végeznénk.”

„Egy nagyon is valós téli tesztprogramon vagyunk túl – azt kapod, amit látsz, és szerintem ez a legtöbb csapatra igaz. Az elmúlt pár évben tényleg volt sok altatás, de idén tényleg szükség van arra, hogy lássuk, mit is csinálunk.”

Hirdetés

„És nem arról van szó, hogy van egy üzemanyagtankunk, mely lényegesen több benzint képes elraktározni, mint amennyire szükség van egy versenytávra. Azt gondolom, a mezőny az időmérők tekintetében is kicsit a határokat feszegette, szóval néhány kilónyi különbség lehet majd, de nem túl sok.”

A szakember hozzátette, meglepte, Bahreinben milyen könnyen tudtak dolgozni a Mercedes új, V6-os motorjával.

„A Mercedsnek komoly szerepe volt abban, hogy elérjük azt, amit végül elértünk a téli teszteken. Egyszerűen kivételes volt az autó legösszetettebb elemének megbízhatósága.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!