Wolff: A Ferrarinak óriási joker lesz a kezében a futamon

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Ferrari előnyben lesz a vasárnapi F1-es Brazil Nagydíj versenyén.

A Mercedes Brazíliában Lewis Hamiltonnal megszerezte 100. pole pozícióját, mögötte pedig Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája foglal majd helyet a rajtrácson.

Wolff elmondta, egyáltalán nem voltak biztosak benne, hogy ők lesznek a leggyorsabbak az időmérőn, így nagyon boldog, hogy Hamiltonnak sikerült a bravúr.

„Soha nincs garancia arra, hogy jól fognak menni a dolgok, mert az egyik tréningen az egyik versenyző van elöl, aztán már nincs. Ezért nagy megkönnyebbülés, hogy sikerült megszereznünk a Mercedes 100. pole pozícióját” – mondta Wolff.

Vettel és Räikkönen a Q2-ben legjobb idejüket a lágy abroncsokkal teljesítették, így ezekkel a gumikkal fogják megkezdeni a holnapi versenyen – Wolff szerint így a stratégia tekintetében előnyük lehet a vasárnapi versenyen.

A Ferrarinak ezzel egy szuper joker van a kezében a futamra, mert a lágy gumis rajt jobb stratégia. De ez számunkra óriási rizikó lett volna, nem vállaltam volna be. Az eső erősödött, és nem tudtuk, hogy a lágy gumi elég gyors lesz-e, vagy elég időnk lesz-e arra, hogy üzemi hőmérsékletre hozzuk őket” – folytatta.

„Ők bevállalták a rizikót, és a bajnokságot tekintve ezt meg is kellett lépniük. Mi ezt nem akartuk, és így egy elég jelentős előnyük van. De ki kell várnunk, lehet, hogy holnap újra minden másképp alakul.”

Az időmérőn Hamilton feltartotta Sergey Sirotkint, amikor is veszélyes szituáció alakult ki a pályán, így elképzelhető, hogy vizsgálni fogják az esetet – Wolff szerint azonban Hamilton nem fog büntetést kapni.

„Sirotkin egy nagyszerű interjút adott, és elmondta, hogy Lewis nem tartotta fel őt, így nem gondolnám, hogy bármi történni fog.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!